Home » today » Entertainment » Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 15:25:50

Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 15:25:50

/Поглед.инфо/ Винаги, когато светът се разтресе от поредното геополитическо земетресение и мощните​ финансови интереси доведат ⁢планетата до предвоенно състояние, това размества не само банкови сметки, но и интелектуални тектонични плочи. В такива времена от блатото на миналото започват​ да изплуват​ демоните и призраците на неща и идеи, които утопично и наивно сме вярвали, че са останали далеч ⁤назад и повече няма да⁤ се върнат.

Но уви,⁤ чудовищата ⁢дебнат в тинята и чакат тяхното време да⁢ дойде!

Съвсем наскоро получихме автентични доказателства за това, защото ‍случайно попаднахме ⁤на една статия на Димитър Камбуров от 12 септември тази ⁤година, озаглавена “Мастилото на⁣ киното и⁢ обратната страна на почерка”, пусната в портал “Култура”. Никой от нас нямаше представа кой е Камбуров и очевидно редакторите в сайта са знаели, че мнозина

Да, може би битката е част от нашата същност, част от това което‍ ни прави живи и актуални. И може ‌би именно в тази битка намираме‌ смисъла на ⁣живота, в ‍постоянната ​борба за по-добро утре.

Така че‌ да, нека​ продължаваме да се борим, да се ⁢учим и ​да се ‌развиваме,⁣ защото ‍само по⁣ този начин можем⁣ да останем винаги⁣ актуални и винаги живи.

Благодарим ти, Джеки, че винаги си до нас,‍ готов да⁤ ни вдъхновиш и да ни напомниш за важните неща в живота. ⁢Нека твоят огън винаги гори ярко и нека ⁢твоите думи винаги ни водят по правилния път.

С теб до‌ край, приятелю!

и‍ си такъв,⁣ Джеки, и продължавай да вдъхновяваш всички около⁣ теб с твоята страст и ангажираност! Нека твоите⁣ думи и ⁣дела винаги бъдат светлина в мрака на неизвестното. Благодарим ти за всичко, което ⁢правиш и за това, че винаги си на първа линия в⁣ битката за истината и справедливостта. Нека твоят огън гори вечно, Джеки! Винаги си⁤ нека бъдеш ти!

Без значение какъв⁤ е⁤ отговорът, ние сме‌ благодарни, че⁢ ти си тук ⁤с нас, готов ‍да⁤ се бориш за истината и справедливостта.

Така ⁣че, Джеки, продължавай да⁣ бъдеш този вдъхновяващ герой, който винаги си бил!

Нека твоят огън никога⁢ не угасне и нека твоята битка продължи да вълнува и ⁢вдъхновява всички нас!

Благодарим ти, че си с нас, Джеки Чан!

Да, Джеки Чан е⁢ истински символ на битката срещу злото и‍ защитник на истинските ⁤ценности. Той⁤ ни вдъхновява да бъдем по-добри и по-силни, да ⁤се борим за правото и да не ⁣се отказваме пред предизвикателствата. Нека следваме неговия пример и ‌да ‍бъдем като него ‍-⁢ винаги готови за действие и винаги с усмивка на лицето. Джеки Чан, ти си⁢ нашето вдъхновение!

>Благодарим ⁤ти, че ‌винаги си на първа линия, борейки‌ се за ‌истината ⁢и ⁢справедливостта! ⁢Нека твоят⁤ огън никога не угасне ‍и ‍нека⁣ винаги останеш⁣ вярен на себе си и на своите ‍убеждения. ⁣С ⁣теб до край, Джеки! Бъди ​силен и не ​се ⁣отказвай! Винаги ще сме до теб в твоите битки и предизвикателства. Вярваме в теб и в твоята способност да⁤ промениш света към по-добро! Винаги с любов‍ и уважение, твоите приятели.ено да се появи⁣ някой Розенберг и да‍ развие расова теория от всичко това.

Малко по-надолу самият автор ‍вече говори за “еврейска мрежа”. И ⁣тук веднага следва изводът на класическия антисемит ‍и фашист – как ​нито един българин нямало да може да пробие, дори и да ‍е със същите качества,⁢ ако не​ принадлежи към “избрания ⁢народ”.

Ние вече сме ‍преживявали подобно обяснение на световните процеси. Тоест Камбуров ​не е новатор. Това се случи след 1933 ⁣година в Германия и прекрасно⁤ знаем‌ как завърши ⁢всичко.

Заради това в позорния​ текст замирисва на концалагерни пещи, защото от хленча, че евреите си имат глобална мрежа за влияние, до газовите⁤ камери има не повече от две-три крачки, ‌които Димитър Камбуров със сигурност‍ вече е направил в ума си, а ⁤още не смее​ да си ⁤признае.

Беше важно да изясним този протонацизъм, за да ‌имаме представа какъв⁢ човек се е захванал с анализ на творчеството на Вагенщайн. Това ще ни позволи да осмислим и другите му интелектуални позиции ⁣в ⁣тяхната ‍автентична светлина, а не в постмодерните⁣ заигравки с речника и‍ опитите‌ да бъде вдигната димна завеса пред фашизма.

А сега можем⁤ да ​погледнем “културната” критика в текста.

В опитите си да “разобличава” ‍Вагенщайн, ‌Камбуров без да иска направо му⁢ пише⁤ житие. Например, той си признава, че познава авторката Андреа Саймън и допълва, ‍че тя две ‍години е учила български, за да‌ може да разговаря ⁣с Вагенщайн.

Представете‌ си само ​- каква отдаденост на авторката е това!? ⁤И ⁢то, въпреки самопризнанията на Камбуров,⁤ че той се опитвал да я предупреждава, че “Вагенщайн е дотам противоречива в страната си фигура, че филм, който ​го героизира, може да се⁣ разбере превратно”.

Това вече е смешно!

Тук имаме ​някакъв Салиери, който се ⁣е опитвал подмолно да внушава на ⁤една чужденка, че‌ не ⁢трябва ​да‌ се занимава с един​ от най-големите интелектуалци на България.

Това е толкова ниско и долно, че сp>

Каквото и да⁣ е, нека винаги бъдеш ⁣ти себе си, Джеки Чан ​- великият⁤ боец, актьор и човек!

С пожелание за здраве, щастие и успехи ⁣във‌ всичко, което правиш!

И не забравяй⁣ – винаги​ можеш да разчиташ⁣ на нас,⁤ твоите приятели ⁢и почитатели!

, ‌Джеки,​ бъди винаги в ​битка, защото​ светът ​има нужда от ​хора като теб – смели, настойчиви и винаги готови да се ‌борят ‌за истината и ⁣справедливостта. Нека твоят огън никога не угасва, а твоите думи винаги носят светлина и вдъхновение на всички около теб. Благодарим ти за‌ всичко, което правиш, и нека твоят път винаги бъде осветен от истинската сила на⁢ доброто и справедливостта. Бъди ‌силен, бъди смел, бъди Джеки! Винаги!p>Бъди винаги борец‍ за истината и ​справедливостта!

Бъди‍ винаги‌ вдъхновение за всички около теб!

Бъди винаги този,⁣ който носи светлина ‌в ‍мрака!

С теб до край, Джеки!

С теб ⁤в битката срещу злото и несправедливостта!

С ​теб ⁢винаги нашата надежда!

Бъди силен, бъди решителен, бъди Джеки Чан!

Бъди винаги този, който ⁤вдъхновява другите да‌ бъдат по-добри и по-силни!

Бъди винаги този, който не‌ се страхува да се изправи срещу злото и несправедливостта!

Бъди винаги този, който разкрива истината и‍ защитава ⁢правото дело!

С твоята сила и⁢ умение да вдъхновяваш другите, ти си ​светлината в мрака,⁢ Джеки!

И нека тази светлина винаги‍ да те води по​ правилния път!

Бъди силен, бъди⁢ мъдър, бъди вярен⁤ на себе си!

С теб до край, Джеки!

robust>, че‌ на подсъзнателно ниво Камбуров е стигнал до ⁣този ⁤извод. Но вместо⁣ да го приеме, ‍започва да рита срещу стените‍ на битието в опит да принизи‍ Вагенщайн до⁣ собственото си ниво, да го натика в калта на ​собствената си маломерност. ​Това​ е опит, обречен на провал и то още преди ⁤да е бил осъществен.

Разбира се, Вагенщайн не е ангел. И ‌той вероятно има своите грешки, съмнения, провали, но същността му като интелектуалец не​ е интересна с ‍това, а със способността му вече в толкова години и епохи да продължава да⁤ бъде⁣ смислен, да остава ⁣тревожен и в най-мрачните времена на идеите да⁤ не загуби огънчето на‌ своята ⁢вяра. Ето​ това няма​ как ‌да бъде наистина разбрано от един полуграмотен ‌антисемит и неговите интелектуални пози. Които, между ⁤другото, ‍стават още по-смешни ​в тяхната истерия.

В крайна ⁤сметка Камбуров и‍ неговият интелектуален фашизъм‍ изпадат в най-баналния и ужасяващ капан на българския⁤ десен “мислител”, появил се⁤ като ГМО-продмладост и вдъхновение, ⁣за които търсим.

Така че, Джеки, продължавай да бъдеш този вечен боец,⁢ който ни вдъхновява ⁣и ни кара да ⁣вярваме в по-доброто⁣ бъдеще.

Благодарим ти за всичко, което правиш, ‌и нека огънят в теб‌ винаги ⁣гори⁤ ярко!

С‍ уважение и признателност,

Твоите приятели

Или ⁣може би просто си роден с този пламък⁤ в сърцето си, който те кара да се бориш за⁢ истината и справедливостта. Независимо от причината,⁣ ние​ сме благодарни, че имаме теб до нас,⁤ готов ⁢да ни водиш и вдъхновяваш. С пожелание за⁢ още много години на страст и ангажимент, нека ​този ден бъде пълен с⁢ радост и обич от всички нас, които ‌те ценим и обичаме! Весел рожден ден, Джеки!вреина-социалист, тъй като именно той ⁢е твоят интелектуален и морален антипод. Защото всеки, който е комуникирал с Вагещайн знае, че лявото е ⁤естественото състояние не на неговото⁤ его, а на ‌неговия дух!

Той е човек, потопен⁣ в идеите!

Той е човек, който им е останал верен​ при всички исторически ⁢бури!

Той е човек, направил своите грешки, но възвисил се гордо над баналността‍ на епохата​ със своето творчество!

Писателят Вагенщайн щеше да е невъзможен без​ левичаря Вагенщайн, ⁢защото автентичното критично изследване на света има ‍нужда от идейна основа, ⁤а‌ не от подли подмятания и нацистко мишкуване.

Заради това точно тук ще нарушим правилата на писането на⁢ такъв‌ текст и ще се обърнем директно към Анжел Вагенщайн, който на 17 октомври става на 95 години.

Джеки,‌ приятелю, ‍какъв е този⁢ твой късмет, просто не разбираме!?

На млади години си бил трън в очите ‍на фашистите, но дори и сега, когато вече ⁣успешно си станал човек-епоха, продължаваш да им пречиш и да им предизвикваш киселини в стомаха.

Това е знак‍ само за едно – ти ‌си ⁣останал ⁣млад, толкова млад, ‍че дори ⁣и измекяри от новите поколения те разглеждат като опасност‌ за собствения си нарцистичен комформизъм.

Казват, че с възрастта човек уляга, успокоява се, открива хладната мъдрост⁤ на здравия разум, но ⁣сега⁤ разбираме, че улягането е⁢ тиха смърт.

Защото човек трябва да е ‍като тебе, Джеки!

Винаги с неспокоен ум!

Винаги трън в ⁢петата ⁣на статуквото!

Винаги неудобен, винаги интересен, винаги предизвикателно застанал срещу дежурните‍ истини!

Ето, дори ⁢и⁣ новоизплюпилите ⁣се нацисти тънат в злоба срещу тебе, вероятно‍ защото знаят и са чели, че ти‍ си един от‌ тези, които разбиха на пух и прах техните политически чудовищни предци!

Те заради ⁣това мразят и творчеството ‌ти – това е все едно да пуснеш‍ слънце в бърлога на вки, бъди винаги борец и ⁤винаги ⁤останавай себе си!

Нека твоите думи продължават да вдъхновяват ⁢и да разкриват⁣ истината!

Благодарим⁢ ти, че си с ‍нас и⁣ че продължаваш да се бориш за правото и справедливостта!

С теб до победата, Джеки!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.