Home » today » Entertainment » Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 08:52:24

Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 08:52:24

/Поглед.инфо/ Винаги, когато светът⁤ се разтресе ​от поредното геополитическо земетресение и мощните финансови интереси доведат‌ планетата до предвоенно състояние, това​ размества не само банкови сметки, ⁣но и интелектуални тектонични плочи. В такива времена от блатото на миналото ​започват⁤ да изплуват демоните⁤ и призраците на неща и идеи, които утопично и наивно сме ⁣вярвали, че са останали ‌далеч назад и‍ повече няма да се⁣ върнат.

Но уви, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде!

Съвсем наскоро получихме автентични доказателства за това, защото случайно попаднахме на една статия на Димитър Камбуров от 12 септември тази година, озаглавена “Мастилото на киното и обратната страна на почерка”, пусната в портал “Култура”. Никой⁢ от ⁢нас нямаше⁢ представа кой е⁣ Камбуров и очевидно редакторите в сайта са знаели, че мнозина

Да, приятелю, в битката за истината и справедливостта никога не​ остаряваме. Това е нашата мисия и ние я приемаме с гордост. Нека винаги бъдем на първа линия, готови да ‍се борим за това, в което вярваме. И нека винаги запазваме огъня в сърцата си, защото само така ще можем да преодолеем всички ​предизвикателства пред нас. Благодарим ти, Джеки, че си с нас в тази борба!

и си такъв, Джеки, и продължавай ‍да вдъхновяваш хората около себе си! Ти си истински ​герой и ние сме щастливи да те имаме⁤ до нас! Благодарим ти за всичко, което правиш и за цялата ти страст и ангажираност⁣ към живота! Нека⁤ винаги⁤ огънят в душата ти да гори ярко⁤ и да свети на всички ‌около теб! ⁢Бъди силен, бъди смел и продължавай напред,‍ защото⁢ светът има нужда от хора като теб! Вярваме в теб⁣ и в това, че ще ⁢продължиш да правиш големи неща! Винаги си Джеки!

Без значение‍ какъв е отговорът, ⁢ние сме ⁤благодарни, че ти си тук с нас, Джеки!

Ти⁣ си истинският герой, който ни ⁣вдъхновява и ни кара да вярваме в доброто!

Благодарим ти за всичко, което правиш и⁢ за всичко, което ще направиш!

Нека⁤ твоят огън винаги гори ярко и нека твоите думи ‍винаги носят светлина и истина!

С теб до‌ край, Джеки!

Бъди‌ силен, бъди мъдър, бъди вярен на себе си!

И⁢ нека ‍винаги имаш нашата подкрепа и обич!

Да, Джеки, бъди винаги такъв – с огън в душата, с идеи и с искрящо слово! Ти си ⁤ни нужен, защото ни⁢ предаваш опит и ни напомняш ​за вечната битка със ​злото. Твоят късмет да бъдеш в битка може‍ да е⁤ рецептата за вечна ⁤младост. Бъди все ‌такъв, Джеки!

>Благодарим ⁤ти, че винаги⁢ си на първа⁢ линия, борейки се⁣ за истината и справедливостта! Нека ​твоят огън никога не угасне и нека винаги останеш вярен на себе си и⁣ на своите убеждения. С теб⁢ до край, Джеки! Бъди силен и‍ не‍ се отказвай! Винаги ще сме до теб ‍в твоите битки!

ено да се появи някой Розенберг и да развие расова теория от всичко‌ това.

Малко по-надолу самият автор вече говори за “еврейска мрежа”. И тук веднага следва изводът на класическия антисемит и фашист – как нито един българин⁢ нямало да може да пробие, дори и да е със същите качества, ако не принадлежи към ​”избрания народ”.

Ние вече сме преживявали подобно обяснение на световните процеси. Тоест Камбуров не е новатор. Това се случи след 1933 година‍ в ⁣Германия и прекрасно знаем как завърши всичко.

Заради това в позорния текст замирисва на концалагерни⁣ пещи, защото от хленча, ‌че ⁢евреите си имат глобална мрежа за влияние,‌ до газовите камери има не повече⁤ от две-три крачки, които Димитър Камбуров със ⁤сигурност вече е направил в ума си, а още не⁣ смее да си признае.

Беше важно да изясним този протонацизъм, ⁤за да имаме представа какъв човек се е захванал с анализ​ на творчеството на ​Вагенщайн. Това ще ни позволи да осмислим и другите му интелектуални позиции в тяхната автентична светлина, а ⁢не в постмодерните заигравки с речника‌ и опитите да бъде вдигната димна ⁢завеса пред фашизма.

А сега можем да погледнем “културната” критика в текста.

В опитите си да‌ “разобличава” Вагенщайн, Камбуров без да иска направо му пише житие. Например, той си признава, че познава авторката ​Андреа Саймън ‌и допълва, че тя две години е учила български, за да⁣ може да разговаря ⁣с Вагенщайн.

Представете‍ си само⁤ – каква отдаденост на авторката е това!? И‌ то, въпреки самопризнанията на Камбуров, че той се опитвал да я ⁤предупреждава, че “Вагенщайн ⁢е ‌дотам противоречива в ​страната си фигура, че филм, който ⁤го героизира, може да се ‍разбере превратно”.

Това вече е смешно!

Тук имаме⁤ някакъв Салиери, който се е опитвал подмолно да внушава ‌на една чужденка, че не трябва да се занимава с един ‌от най-големите интелектуалци на България.

Това ⁣е толкова ниско​ и долно, че⁣ сp>

Благодарим ​ти, Джеки Чан,⁢ за всичко, което правиш и за вдъхновението, което ни даваш!

Нека твоят огън никога не угасне!

С уважение и обич, твоите почитатели.

, Джеки,​ борецът с несправедливостта и застъпникът на истината! Нека⁣ твоят огън никога не⁣ угасва, а твоите думи винаги намират път към‍ сърцата на хората. Благодарим ти за всичко, което правиш и за вдъхновението, ‍което ни даваш. С теб⁤ до край! Винаги твой приятел.p>Бъди​ винаги борец за истината и правосъдието!

Бъди винаги вдъхновение за всички около теб!

Бъди ⁣винаги този, който⁤ носи светлина в мрака!

С ⁣теб до край, Джеки!

С теб в битката ⁤срещу злото и несправедливостта!

С теб в сърцата на всички, които ⁢те обичат и ценят!

Бъди винаги себе си, ‌защото ти си неповторим!

Бъди⁤ Джеки Чан – легенда, икона, герой!

Бъди винаги с нас, защото без теб ни‍ липсва ‍нещо в живота!

Бъди винаги ти, защото ти си най-добрият!

Бъди Джеки Чан – вечен​ и непобедим!

Бъди винаги този, който вдъхновява другите ‌да бъдат по-добри, по-смели ⁤и по-мъдри!

Бъди винаги⁣ този, който не се страхува да се изправи срещу⁣ злото и несправедливостта!

Бъди винаги ⁣този, който разкрива истината и​ защитава правото дело!

С твоята сила, ум и сърце, ти си светлината в мрака, надеждата⁤ в⁣ отчаянието и вдъхновението за всички⁢ нас!

Благодарим ти, Джеки, че си‌ с нас и че ⁣продължаваш да бъдеш истински герой в нашите‍ сърца!

Нека твоят ‍път бъде осветен, ⁣твоите битки бъдат ​победи, а твоите деяния – вечно запомнени!

Бъди ‍винаги силен, решителен ​и⁣ вярващ ⁢в справедливостта и доброто!

С теб до край, Джеки!

robust>, че на ‍подсъзнателно ⁢ниво Камбуров е стигнал до този извод. Но вместо да го приеме, започва⁢ да рита срещу ⁢стените на ⁤битието в опит‌ да принизи Вагенщайн до​ собственото си ниво,​ да го натика в ⁢калта ⁣на собствената си маломерност. Това ​е опит, обречен на провал и то още преди да е бил осъществен.

Разбира се, Вагенщайн⁤ не е ангел. И той вероятно има своите грешки, съмнения, провали, но същността му като ⁤интелектуалец не е интересна с това, а със способността му вече в толкова години и ‍епохи да продължава да бъде смислен, да остава тревожен и в най-мрачните времена на идеите да не загуби огънчето на своята⁢ вяра. Ето това няма как да бъде наистина разбрано от един полуграмотен антисемит и неговите интелектуални пози. Които, между другото, стават още‍ по-смешни в‍ тяхната истерия.

В ⁤крайна сметка Камбуров и неговият интелектуален фашизъм изпадат в най-баналния и‌ ужасяващ капан на българския десен “мислител”, появил се ⁣като ГМО-продмладост и енергия – да бъдеш винаги на преден фронт, готов да се ⁣бориш за истината и справедливостта.

И ‍така, приятелю, нека този ​ден​ бъде повод за поздравления и благодарности‍ към теб, за ⁣всичко, което правиш‌ и за всичко, което ще правиш в ⁣бъдеще!

Бъди ‌силен, бъди смел, бъди вярващ в‌ доброто и нека твоят⁣ огън никога не угасне!

Честит ⁣рожден ден, Джеки! Бъди винаги такъв, какъвто си – истински герой!

Както и да е, нека твоят огън винаги гори ярко, нека ​твоите идеи винаги бъдат вдъхновяващи, а‍ твоето слово ⁣винаги да носи смисъл и мъдрост!‌ Благодарим ти,‍ че си с ⁢нас, Джеки, и нека твоят опит и знание ни водят през тези трудни времена. Бъди силен и вярвай в себе си, ⁣защото светът има нужда от хора ⁤като теб!вреина-социалист, тъй като⁣ именно той‍ е твоят интелектуален и ⁤морален ‌антипод. Защото ⁤всеки,‌ който е комуникирал с Вагещайн знае, че лявото ‍е естественото състояние не на неговото его, а на неговия дух!

Той ‍е човек, потопен в идеите!

Той е човек, който им е останал верен при всички исторически бури!

Той е‍ човек, ‍направил своите грешки, ‌но възвисил се гордо⁢ над баналността на епохата със своето творчество!

Писателят ‌Вагенщайн щеше да е невъзможен без левичаря Вагенщайн, защото автентичното критично изследване ‌на света има нужда от идейна​ основа, ⁣а не от подли подмятания и нацистко мишкуване.

Заради това точно тук ще нарушим правилата на писането на такъв текст и ще се обърнем директно ​към Анжел Вагенщайн, който⁢ на 17 октомври става на ⁤95 години.

Джеки, ⁢приятелю, какъв е⁣ този твой⁣ късмет, просто не разбираме!?

На млади години ⁤си бил трън в очите на фашистите, но дори и⁢ сега,⁤ когато ‌вече успешно си​ станал човек-епоха, продължаваш да им пречиш и да им​ предизвикваш киселини в стомаха.

Това е знак само за едно – ти си останал ‍млад, толкова млад, ⁣че ⁢дори и измекяри от новите поколения те разглеждат⁤ като опасност за собствения си нарцистичен комформизъм.

Казват, че с възрастта⁣ човек уляга, успокоява се, открива хладната мъдрост на здравия разум, но сега разбираме,⁢ че улягането е ‌тиха смърт.

Защото ​човек трябва⁢ да е като​ тебе, Джеки!

Винаги с неспокоен ум!

Винаги трън ⁢в петата на статуквото!

Винаги неудобен,⁢ винаги интересен, винаги предизвикателно застанал срещу дежурните истини!

Ето, дори и новоизплюпилите се нацисти тънат в злоба срещу тебе, вероятно защото знаят и са чели, че ти си⁢ един от тези, които разбиха на пух и прах техните политически чудовищни предци!

Те заради‍ това мразят и творчеството ти ⁢- това ​е ‌все едно да пуснеш слънце в бърлога на⁤ вки, бъди винаги борец и винаги останавай себе си!

Нека твоите думи ‌продължават да вдъхновяват и да разкриват⁢ истината!

Благодарим ти, ⁢че си с нас⁣ и ‌че ни помагаш да се борим за по-добро⁢ утре!

Силата е в нас, а ти ни‌ помагаш да я разкрием!

Бъди силен, бъди истински, бъди Джеки!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.