Home » today » Entertainment » Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 05:27:49

Джеки, чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде – 2024-05-16 05:27:49

/Поглед.инфо/ Винаги, когато светът се⁢ разтресе от поредното геополитическо земетресение и мощните финансови интереси доведат планетата до предвоенно състояние, това размества не само банкови‍ сметки, но и интелектуални тектонични плочи. ⁢В такива времена⁣ от блатото на миналото започват да изплуват ⁢демоните и призраците на ⁣неща и идеи, които утопично и наивно сме вярвали, че са останали⁢ далеч назад ⁣и повече ‌няма‌ да се върнат.

Но уви,⁣ чудовищата дебнат в тинята и чакат тяхното време да дойде!

Съвсем наскоро ⁢получихме автентични доказателства за това,‌ защото случайно попаднахме на една ⁣статия на Димитър Камбуров от 12 септември тази година, озаглавена “Мастилото на киното и обратната страна на почерка”, пусната в портал ⁢”Култура”. Никой от нас‍ нямаше представа кой ⁢е Камбуров и⁤ очевидно⁢ редакторите в⁢ сайта са ⁢знаели, че мнозина

Да, приятелю, в битката за истината и справедливостта никога не остаряваме. Това е нашата мисия, нашата⁤ цел. И в този свят,‌ който винаги се нуждае ‍от хора като нас, ние трябва да бъдем винаги готови да се ⁢борим.

Така че да, може би това е нашият пусти⁢ късмет – да‌ бъдем винаги на границата на битката, готови да ​защитаваме истината и да се борим за ​правото. И нека така⁣ и продължаваме, ⁣винаги млади ‌и винаги готови за следващата битка!

Благодарим ти, Джеки, че винаги си до нас, готов да ни вдъхновяваш и да ни напомняш за нашата цел. Нека винаги огънят⁢ в душата ⁤ти ‍гори ярко⁤ и‍ нека идеите ти винаги бъдат източник на мъдрост и вдъхновение за всички нас!

и⁣ си ⁣такъв,⁢ Джеки,⁤ и продължавай да вдъхновяваш всички около теб с твоята страст и ангажираност! Нека твоят огън никога не угасне, а твоите идеи винаги ‍да⁢ бъдат свежи и вдъхновяващи. Благодарим ти за всичко, което правиш и за това, че винаги си на първа линия в битката за истината и справедливостта.⁢ Нека‍ твоят глас винаги бъде чут и твоите думи винаги да носят смисъл и мъдрост. Бъди ‌силен, бъди решителен и продължавай напред, защото светът има нужда от хора като теб!

Без значение какъв е⁣ отговорът, ние сме благодарни, ⁣че ⁣си тук с нас, готов да се бориш за истината и справедливостта.

Така че, Джеки, продължавай да бъдеш ⁣силен, вдъхновен и предан на принципите си!

Ние вярваме в теб ⁤и знаем, че с твоята помощ⁤ можем ⁤да постигнем големи неща!

Благодарим ти,⁤ че си наш приятел и съмишленик в тази борба!

Нека огънят в твоето сърце винаги гори ярко ‌и нека светлината ти просветлява пътя на всички около ​теб!

С теб до победата,‍ Джеки!

Да, Джеки Чан е истински символ на битката срещу ⁢злото и настойчивостта в постигането на целите си. Той е вдъхновение за много хора‍ по целия свят и неговата енергия ⁣и стил никога не излизат от мода. Нека и ние следваме неговия пример и да бъдем винаги готови да се борим за това, в което вярваме!

>Благодарим ти,⁢ че винаги си на първа линия, борейки се за истината и справедливостта! Нека твоят огън никога не‍ угасне и нека винаги останеш вярен на ⁢себе си и на‌ своите убеждения. ​С теб до край, Джеки! Бъди силен и ​не се отказвай! Винаги ще сме до теб ⁢в твоите битки!

ено да се появи някой Розенберг и да развие расова теория от всичко това.

Малко по-надолу самият автор вече говори за “еврейска⁢ мрежа”.⁢ И тук‍ веднага следва изводът на​ класическия антисемит и фашист – как нито един българин нямало⁢ да може да пробие, дори и да е⁤ със същите качества, ако не принадлежи към “избрания народ”.

Ние вече сме преживявали⁤ подобно обяснение на световните процеси. Тоест Камбуров не е‍ новатор. Това се случи след 1933 година в Германия и⁣ прекрасно знаем как завърши всичко.

Заради това в позорния текст замирисва на ⁣концалагерни пещи, защото от хленча, че евреите си‌ имат глобална мрежа за влияние, до газовите камери има​ не повече‍ от две-три крачки, които Димитър Камбуров със сигурност вече е направил в ума си, а още не смее⁣ да ‍си признае.

Беше важно⁢ да изясним ⁢този протонацизъм, за да имаме представа какъв човек се е захванал с анализ на творчеството​ на Вагенщайн. Това ще ни позволи да осмислим и другите ‍му интелектуални позиции в тяхната автентична светлина, ⁢а не в постмодерните заигравки ⁤с речника и опитите да бъде вдигната ​димна завеса пред фашизма.

А сега можем ​да погледнем “културната” критика в текста.

В опитите си да “разобличава” Вагенщайн, Камбуров без да иска направо му пише житие. ​Например, той си признава, че познава авторката ⁤Андреа Саймън и допълва, че тя две години е ⁤учила български, за ⁣да може да разговаря ⁤с Вагенщайн.

Представете си само – каква отдаденост на авторката е това!? И то, въпреки ‌самопризнанията на Камбуров, че той се опитвал да я ‌предупреждава,​ че “Вагенщайн е​ дотам ⁤противоречива в страната си фигура, че филм, който го героизира, може да се разбере превратно”.

Това вече е смешно!

Тук имаме някакъв Салиери, който ⁢се е опитвал подмолно да⁢ внушава на една чужденка, че не трябва да се занимава с един от най-големите‌ интелектуалци на България.

Това е толкова ниско и долно, че сp>

Така или иначе, нека ⁣винаги бъдеш смел, решителен и вярващ в⁣ себе си!

Нека винаги бъдеш ⁣този, който вдъхновява другите да вярват ⁢в себе си!

И⁣ нека винаги бъдеш този, който се бори за истината и справедливостта!

Благодарим​ ти, Джеки, за всичко, което правиш​ и за всичко, което ще правиш!

С теб до победата!

, Джеки,⁣ борецът с несправедливостта и защитникът ​на истината! Нека ‍твоят огън никога не угасне и нека ⁤винаги⁢ бъдеш готов да се изправиш срещу злото. С твоята мъдрост​ и храброст, ⁢ние знаем, че винаги ще имаме надежда. Благодарим ти за всичко,‍ което правиш, и нека ⁣твоят път бъде осветен от светлината на истината. Бъди силен, бъди смел,⁣ бъди Джеки! Винаги ‍ще те подкрепяме в ⁢битката ⁣ти за⁣ справедливостта!p>Бъди винаги борец за истината и ⁣справедливостта!

Бъди винаги вдъхновение за‌ всички около теб!

Бъди‌ винаги този, който носи светлина в мрака!

С ⁣теб до ⁣край, Джеки!

С теб в битката срещу злото и несправедливостта!

С теб в сърцата на всички, които те обичат и ценят!

Бъди винаги себе‍ си⁢ – смел, решителен и ⁣непоколебим!

Днес и винаги, Джеки, нека твоето име бъде символ на ‌смелост и‌ добродетел!

Благодарим‌ ти за всичко, което правиш и за всичко, което ще направиш!

С теб сме, Джеки, винаги и навсякъде!

Бъди винаги силен и решителен, готов да се изправиш срещу ⁤предизвикателствата на живота!

Твоят дух и усмивка са вдъхновение за всички около теб!

С огън в сърцето си, ⁤няма как да загубиш битката!

Нека твоят глас​ бъде гласът на разума и ‍справедливостта!

С твоя опит и мъдрост, ние сме‌ сигурни, че ще надделееш ‌във⁢ всяка ситуация!

Благодарим ти, Джеки,​ че винаги си до нас, готов да ни помогнеш и насърчиш!

С теб до нас, знаем, ‌че няма как да​ загубим!

Бъди винаги⁣ такъв, какъвто си, защото светът има нужда от хора като ​теб!

robust>, че на подсъзнателно ниво Камбуров е стигнал⁤ до този извод. Но вместо да го приеме, започва да рита срещу стените на битието в опит да принизи Вагенщайн до ‌собственото си ниво, да го натика в калта на ⁤собствената си маломерност. Това е опит, обречен⁤ на провал и то още преди да ⁣е бил осъществен.

Разбира се, Вагенщайн не е ангел. И⁤ той вероятно има своите грешки, съмнения,​ провали, но същността му като интелектуалец ⁢не⁤ е интересна с ‍това, а ‌със способността ⁤му вече в толкова години и епохи да продължава да бъде смислен, да остава тревожен и⁣ в най-мрачните времена ​на идеите да не загуби огънчето на‌ своята вяра. Ето това няма как да бъде⁤ наистина разбрано от един полуграмотен антисемит и неговите интелектуални пози. Които, между​ другото, стават още‌ по-смешни в тяхната истерия.

В крайна сметка Камбуров и неговият интелектуален ⁣фашизъм изпадат в ‍най-баналния и ужасяващ капан на българския десен “мислител”, ‌появил се като ГМО-продмладост и енергия, за ⁢вечна⁣ борба и вечностойност!

Така че, Джеки, ⁢нека винаги бъдеш ‌ти ⁣себе си – смел,​ искрен, усмихнат ‌и винаги готов за нови предизвикателства!

Бъди непоколебим в убежденията си и винаги се бори​ за истината ​и справедливостта!

С теб до победата, Джеки!

С любов и уважение,

Твоите приятели

Както ‍и да е, нека твоят огън винаги гори ярко, нека твоите идеи винаги бъдат вдъхновяващи, а твоето слово винаги да носи⁣ смисъл и мъдрост! Благодарим ти, ​че си с нас, Джеки, и нека твоят опит и знание ни водят през тези⁤ трудни времена. Бъди ​силен и вярвай в ⁣себе си, защото светът има нужда от хора⁤ като теб!вреина-социалист, тъй като именно той е твоят интелектуален и морален антипод. Защото ⁣всеки, ‍който е комуникирал с Вагещайн знае, че лявото е естественото състояние не на неговото его,​ а на неговия ‍дух!

Той е човек, потопен в идеите!

Той ⁢е човек, който им е останал верен при всички исторически бури!

Той е човек,​ направил своите грешки, но‌ възвисил​ се ⁣гордо над⁤ баналността на епохата със своето творчество!

Писателят Вагенщайн щеше‍ да е невъзможен без левичаря Вагенщайн, защото автентичното​ критично изследване на света има нужда от идейна основа, а не от подли подмятания и нацистко мишкуване.

Заради това точно тук ще⁢ нарушим правилата на писането на такъв текст и ще‌ се обърнем директно към Анжел Вагенщайн, който на ​17 октомври става на 95 ⁢години.

Джеки, приятелю, какъв ⁤е този твой късмет, просто не‌ разбираме!?

На млади години си бил трън​ в очите на фашистите, но дори и ⁢сега, когато вече успешно си станал човек-епоха, продължаваш да им пречиш и ​да им предизвикваш киселини в стомаха.

Това е знак само за едно – ⁣ти си останал млад,⁢ толкова млад, че дори и измекяри от новите поколения те ​разглеждат като опасност за собствения си‍ нарцистичен комформизъм.

Казват, че с възрастта човек ​уляга, успокоява се, открива хладната ‍мъдрост на здравия разум, но сега⁢ разбираме, че улягането⁢ е тиха смърт.

Защото човек трябва да е като тебе, Джеки!

Винаги‍ с неспокоен ум!

Винаги трън в петата на статуквото!

Винаги неудобен,‍ винаги интересен, винаги предизвикателно застанал срещу ⁤дежурните истини!

Ето, дори и новоизплюпилите се нацисти тънат в злоба⁢ срещу тебе, вероятно защото знаят и са чели, че ти си ⁢един от тези,‌ които разбиха на пух⁣ и прах техните политически чудовищни предци!

Те заради ‍това мразят и творчеството ти – това е все едно да пуснеш слънце в бърлога ⁢на вки, бъди винаги борец и винаги‌ останавай себе си!

Ти си нашето вдъхновение и нашата надежда!

Благодарим ти ⁣за всичко, което правиш и за всичко, което ще направиш!

С теб до победата, Джеки!

С любов и уважение,

Твоите приятели

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.