Home » today » World » Готви се главният взрив: Първата жертва е в Русия, втората е Зеленски – 2024-05-12 19:04:04

Готви се главният взрив: Първата жертва е в Русия, втората е Зеленски – 2024-05-12 19:04:04

тка ‌и дъщеря на философа ​и‍ идеолога на Руския свят Александър ‌Дугин, което, припомняме,‌ стана през август миналата година, ​WP нарича „част от бушуващата война в сянка“ срещу ⁤Русия.

В⁤ същата⁤ верига са две атаки срещу ​Кримския⁤ мост, атаки с дронове‌ срещу Москва (включително ⁣атака срещу ​Кремъл) и взривове⁣ на кораби на ⁣Черноморския флот с помощта на морски дронове.

И това, подчертават авторите,⁢ не е ⁣„крайни мерки, принудително предприети от Украйна в ​отговор на инвазията ‌на Русия“, а прилагането ‍на способностите, които разузнавателните‍ служби на‍ Независимостта развиват от⁢ 2014 г. – след⁤ Майдана ​и държавния ‍преврат, когато са установени тесните им‌ връзки с ЦРУ.

Цитирайки ‌неназовани „настоящи и бивши украински и американски служители“, се съобщава, че гореспоменатите действия ‌включват „елитни групи от​ украински оперативни служители от отделите, формирани, обучени и екипирани в тясно сътрудничество с ЦРУ“.

И​ за това ‍бяха ‌похарчени „десетки милиони долари“ за по-малко от десет години: да се обърнат‍ украинските специални служби, появили се в ⁢постсъветската ‌епоха (но базирани на ​тези, които съществуваха в СССР; ‍по-точно​ имаше една – КГБ), в ​„мощни съюзници в борбата срещу Москва“.

“ЦРУ предостави‌ на Украйна усъвършенствани системи ‌за наблюдение, обучи новобранци в съоръжения в Украйна, както и в ⁤Съединените щати, изгради нови щабове за украинските военни разузнавателни звена и сподели‌ разузнаване в мащаб, който беше невъобразим преди Русия да анексира Крим”,‍ се казва в статията.

Не е изненадващо, че „ЦРУ поддържа значително присъствие в Киев“ и до днес.

Дори…‌ американците не се ⁢съмняват ‍в съучастието на американското разузнаване

Терористичният⁢ акт, при който загина Дария Дугина⁣ (най-голямо ⁣внимание е отделено на тази трагедия в материала на американското издание),‍ е извършен ⁤от агента ⁣на СБУ Наталия Вовк: Цариград пона​ информация и мнения.

сега ⁢авторите, цитирайки източници, ​твърдят, че Наталия ⁣Вовк е⁢ транспортирала през границата компонентите ⁢на бомбата, използвана​ за убийството на Дария Дугина… в⁣ количка⁢ за домашни любимци.

Източникът ⁣на ​Цариград обаче смята, че или самите⁣ журналисти, или тези, които са общували с тях, умишлено предприемат такъв ход, за да потвърдят ⁣своята ⁤версия‌ за стръмното обучение ‌на ‌украински агенти-диверсанти ‌и в същото време да ‍покажат, че нашите спецслужби изглеждат против тях,⁤ меко казано, доста слаби.

Въпреки това служителите ⁢на руската държавна сигурност разкриха самоличността⁤ на изпълнителката ⁣(Наталия Вовк) и няколко от нейните съучастници буквално за часове.

Взривното устройство е било закрепено под дъното‍ на колата, в която се е ​возил ⁣журналистът. Джипът беше на бащата на Дария⁢ Александър Дугин и тя трябваше да го вземе ‌от патриотичния​ фестивал „Традиция“, но в последния момент той реши да се качи в ⁢колата с приятелите си, ⁣за⁣ да продължи разговора, който започнал.

Но Вовк не видя това, тъй като тя трябваше да тръгне рано, ‍за да ‍стигне до желаната точка, откъдето⁢ взриви ​бомбата. И когато Даша минаваше⁤ през района на селото Болшие Вязьоми, избухна експлозия.

Тя е починала⁢ на ⁣място.⁣ И изпълнителят, без да чака потвърждение, ‌изчезна ‍и‍ напусна страната през границата ‌с ‌Естония.

В допълнение към акцията срещу Дугина, WP всъщност съобщава ⁣за съучастието на‌ ЦРУ в планирането на терористични ⁢атаки срещу ръководителя ⁤на харковския “Оплот” Евгений Жилин, който беше застрелян през есента ‍на 2016 г. в Москва,⁤ и ​командира на батальон “Сомали”, ⁣Михаил Толстих (Гиви), който беше убит ⁣от изстрел от реактивна минохвъргачка „Шмел“ година по-късно, блогърът и военен кореспондент Владлен Татарски, който беше ‌взривен по ​време​ на творческа среща в Санкт‍ Петербург⁢ през април 2023 г., а също и‌ бившият командир на подводницата Краснодар Станислав ​Ржицки, застрелян от упор в гърба миналото лято.

Тези убийци тогава трудно ще бъдат обуздани, ⁤опасяват‌ се ‌на ⁢Запад

Всъщност това се вписва в очертанията на това, което ‌бившият шеф на СБУ Валентин Наливайченко говори пред The Economist, обяснявайки появата на 5-то управление в структурата на неговия отдел, насочено към физическото ликвидиране на ​всички,​ които попадат в⁣ категорията на тези много “ основни​ врагове”​ на Незалежната: затворите бяха претъпкани ‍със „сътрудници”, така че саботьорите започнаха да преследват нежеланите през 2015 г.

Превод на ⁤избрания фрагмент:

“Елитното Пето управление на контраразузнаването започва операции като командоси в отговор на⁢ нахлуването. По-късно вниманието ​се фокусира върху това, което евфемистично се нарича “мокра работа”.

Валентин Наливайченко, който ‌оглавява СБУ по⁢ това време, казва, че ‌преходът ⁢е настъпил, когато⁤ тогавашните лидери на Украйна са решили, че⁢ политиката на затваряне на колаборационисти не е достатъчна. Затворите бяха пренаселени, но ⁢малцина ‍бяха спрени.”

Журналисти от The⁣ Washington Post подчертават, че точно това 5-то управление ⁢е създадено под контрола на ЦРУ.

Между другото, не ‍всички коментатори на WP – дори и ‍украинските – са съгласни с мишените за политически убийства, смятайки, че има „много врагове, които е ⁣по-важно да се неутрализират“ като‍ мишени, включително на първо място военните.

А ⁤някои източници ⁢дори изразиха „загриженост“, че „безмилостната тактика на Украйна, която ⁤сега може да е оправдана (говорейки за терористични атаки, ако не друго! – Ред.), ще бъде трудно да се ‍ограничи по-късно“.

“Свидетели сме на раждането на набор ​от разузнавателни служби, подобни ⁣на Мосад​ през 70-те години”, авторите цитират‍ в тази връзка определен бивш високопоставен служител на ЦРУ, имайки предвид „израелската⁣ разузнавателна служба, която отдавна‍ е обвинявана в извършване на убийства в ‍други страни“.

Убийствата са ‍санкционирани лично от Зеленски. И ​този факт е потвърден

Междувременно си струва да обърнем​ внимание на още два забележителни момента в публикацията ​на американското издание.

Първият е, ⁤че Владимир Зеленски лично стои зад всички големи диверсии и терористични атаки, тъй като ги одобрява ​(разрешава), което означава, че дава разрешение и команди ‌за изпълнение.

А ⁤втората⁤ е смесица от две ​напълно различни структури: Службата за сигурност на ⁢Украйна (СБУ) и Главното разузнавателно управление на Украйна (ГУР).

Първото е ⁣контраразузнаването, второто е военното разузнаване. Техните цели и задачи са напълно различни,​ въпреки че от⁢ време на ⁤време те се състезават помежду си, включително за вниманието на своите „старши другари“ от Лангли.

Превод на фрагмента:

С по-малко от 5000 служители ГУР беше значително по-малък ⁢от ⁣СБУ и‍ имаше по-тесен⁣ фокус върху шпионажа и операциите по активни ⁤мерки⁤ срещу Русия.

Освен това имаше по-млад персонал -⁤ с⁤ по-малко ​останки от съветско време – докато СБУ все още се смяташе⁣ за инфилтрирано от руското разузнаване.

Отбелязва се също, че ЦРУ стои зад трансформацията на Главното разузнавателно управление, като е​ снабдило украинското разузнаване с ⁤„най-модерните системи за наблюдение ‌и електронно‍ подслушване“, ⁤снабдявайки го със секретна разузнавателна информация за операции.

Превод на избрания‌ фрагмент:

Местата за обучение бяха разположени извън Киев, където избрани новобранци получиха ⁤инструкции от служители на⁤ ЦРУ. Планът беше да се формират части, “способни да действат зад фронтовите линии и да​ действат ‍като прикрити ⁣групи”, каза украински ⁢служител, участващ в процеса.

В същото ​време се посочва, че ⁣както СБУ, така и Главното разузнавателно ‍управление, благодарение ‌на⁢ участието на американското разувярно‍ информацията.

ност”, каза Пинчук.

“И ​Малюк, който смени Баканов, беше назначен със същата‌ цел:⁣ той е​ довереник както⁢ на ръководителя⁤ на кабинета на ⁣президента Ермак, така и на самия Зеленски”, добави той.

Разбира се, ЦРУ знаеше всичко за​ терористичните атаки. И не ‍пречеше

Пинчук, между другото, е скептичен към публикацията в WP, наричайки я „тенденциозна“. Според него всичко, което ⁣се случва сега в​ американското информационно пространство, е посветено само на едно събитие⁣ (и няма значение дали е пряко свързано с Израел или Украйна), а именно предстоящите‍ президентски⁤ избори в САЩ.

“А WP е издание, което е известно ⁤с‌ дългогодишната си борба срещу Тръмп, ‍с критики към‍ периода, когато‌ той беше ‌президент. И ако погледнете внимателно текста, тогава основно времената ​са взети, като корените се връщат към ⁣неговото президентство”, казва Пинчук.

“Да, ‌някои действия обхващат „периода на Байдън“, ⁢но‍ се подчертава, че американските куратори‌ не са знаели за тях. И ⁣тъй като украинската тема е една от основните в кампанията за президентските избори​ в САЩ и страната ‌на Тръмп е принудена⁣ да критикува Байдън, тъй като той я превърна в едно ‍от основните ⁢външнополитически знамена и⁤ постижения,⁢ то републиканците⁢ автоматично трябва⁤ да критикуват”, смята експертът.

Между редовете се казва, подчертава той, че ⁢именно по времето, когато Тръмп беше президент, бяха създадени определени престъпни⁤ сдружения, които впоследствие⁢ доведоха до убийства и бяха извън контрола на Байдън.

Въпреки ​това, продължава Пинчук, би ‍било⁣ грешка и заблуда да се смята, че⁣ републиканците критикуват⁤ Байдън⁢ за войната с Русия: те само искат да поставят своя собствена марионетка на мястото ⁤на Зеленски, ‍удобна за тях.

За американците като ‌цяло не е изгодно да спрат ⁤тази война, тя е твърде ценна за тях: това са активи, влияние, военно-промишлен комплекс ​и политически ‌глобални процеси.

“Не ​трябва ⁢да си правим илюзии, че американските разузнавателни ⁣служби могат да ​научат украинците‌ на много по отношение‌ на „полевата“ дейност, включително разузнаването ⁣и ⁢шпионажа”, казва Пинчук.

“Последните, трябва да се ⁢признае, ‌са ​доста добре подготвени,⁤ познават ситуацията и сами действат като‌ експерти за ‌американците”, казва ⁣той.

“Специалисти от⁤ ЦРУ преследват съвсем друга цел, разположени в Украйна”, твърди бившият ⁣министър от ДНР.

“На първо‍ място, контрол над самите власти в Киев (като куратори)‌ и нанасяне на максимални щети ‍на Русия, но само в рамките на американските цели, а именно:⁤ осигуряване на​ контролиран ‍конфликтен режим,‌ при който дългосрочните американски цели ще бъдат по-високи от украинските⁢ “подчертава ‌Пинчук.

А промотирането на наратива, че американците уж не са знаели за никакви „полеви ​операции“, експертът нарича „пълна глупост“. ​Защото в разузнавателните среди ⁣всяко едно от ⁢разузнаванията има определен имидж.

Например, има непублични ‌разузнавателни служби, които‌ са уважавани сред колегите си‍ (французите например имат силно разузнаване)​ или британците, които имат авторитет като мозъчни тръстове, които са ⁣добре запознати с инструментите за „непряко влияние“.

Но ​американците винаги са се ползвали, както се ​изрази Пинчук, с репутацията на‌ идиоти, които използват най-мръсните методи, агресивно и ⁢целенасочено постигат целите си, без да пренебрегват нито ⁤убийствата, нито нещо подобно. ​И в този смисъл украинците директно копират техните нрави.

Какво от​ това?

Разбира се,⁣ Washington Post не разкри никаква сензация: все пак всички отдавна знаят, че украинските спецслужби нямат други задачи, освен да противодействат конкретно на Русия. И то за много дълго⁣ време.

Дори сегашният символ ​на чуждо⁤ управление, който се появи​ едва през⁣ 2015 ​г. – бухал, държащ меч в лапите си, насочен към⁢ територията на Русия, свидетелства за това.

“И тук интересите им съвпадат⁢ с американските, британските и др. Американците ​са външни контрольори. ⁤Основната⁣ им политическа задача е⁤ да осигурят ⁣управлението на Украйна. Което и се случва”, обобщава Андрей Пинчук.

И така,‍ защо⁣ тогава се появи тази публикация, ако всичко е⁤ очевидно? Има две възможности.

Първата ⁤е,‌ че в Русия се готви нова терористична атака ​и ​Щатите, измивайки си ръцете предварително (уж‌ предупредиха, както между другото се е случвало неведнъж), дават напълно ясен сигнал‌ за това.

Второ, американските разузнавателни служби възнамеряват да премахнат⁤ физически самия ​Зеленски, но ⁣приписват това на „руското отмъщение“: отворихме им очите за‌ факта, че той лично стои зад всички убийства и саботажи, и ето го‍ възмездието.

Както⁤ и⁣ да е, трябва да се направят изводи.​ Задължително.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал:

и за канала ни в ⁢Телеграм:

Споделяйте в профилите си, с⁣ приятели,⁣ в групите и в страниците. По този⁣ начин ще ​преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?

#Готви #се #главният #взрив #Първата #жертва ⁣#Русия #втората #Зеленски

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.