Home » today » World » Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 07:41:30

Глупост и престъпление – Поглед Инфо – 2024-02-25 07:41:30

/Поглед.инфо/ Излезе новина в⁣ медиите, че пет стола от народното събрани ‌с ⁢евроатлантическа дамаска са пожелали на​ всяка държавна сграда, от парламента през болниците и университета ⁢до градските тоалетни, да има голям табела „Комунизмът е⁣ престъпление“(предложението е на ГЕРБ-б.р.). Въпреки изобилието от противни, глупави, нелогични, нечовешки и откровено фашистки ⁣и турбототалитарни идеи, с които е‍ пълен политическият ефир, горната новина заблестя. В нея, както и в другите, между впрочем, е видима линията на поведение, която ⁢не е случайна, не ⁢е временна, а целенасочена, системна, нарочна‍ и последователна. Това е линията на ⁣дехуманизация, която се‌ тъче⁢ по онази тънка и важна за всеки човек и народ нишка на собственото и за това обичано, славно или изстрадано минало.

В своята книга „Четвъртата индустриална⁤ революция“ проф. Клаус Шваб, говорител на глобалистката омерта, заключава, че повратната точка на тази; да ни налага своите ​идеи за култура, изкуство и образование; ⁣да ни⁤ диктува⁣ какви събития и празници да отбелязваме ⁢и как да ги‍ отбелязваме. Това би било изключително неприемливо ⁣и би нарушило нашата свобода и самоопределение. Ние трябва да запазим правото ‍си да определяме собствената си ценностна система и да не позволяваме на високоплатените гастрольори да ни налагат своите идеи и интереси.а.

  • Унищожаване на цялата стопанска, ⁢селскостопанска⁤ и военна инфраструктура изградена по време​ на⁣ Народна⁣ Република България.

  • Смазване на⁤ основното, средното​ и висшето⁣ образованието от нива, за ‌които Маргарет Тачър сипеше суперлативи, до нива на 50% функционална неграмотност в училище и⁣ подтисната в ⁤безпаричие и евроатлантически рамки наука.

  • Обезличаване на кирилицата като, с грубо и повсеместно нарушаване ⁢на​ Конституцията‌ на Република България⁢ цялата държава⁤ е изписана с латински букви и‍ на английски, а ​официалните лица, от своите тронове, не само не повдигат въпроса пред Конституционния ​Съд, но ‌и приемат за нормално работен език на международни срещи ⁤в България да е английски. ⁣(По Конституция официален⁤ език в България ​е български.)

  • Инсталиране на интелектуални джуджета на най-високите властови позиции.

  • Казват, че СССР в лицето на Михайл Горбачов ни е предал през 1989 г. на колегата Джордж Буш – Старши. ⁤Казват, че престъпният комунизъм е бил престъпен, но нищо не се казва, за тези и за това, което се случи​ след ‌него. А след него в България ⁤бе проведен планът Ран- Ъп, бе приложен Вашингтонския консенсус (масова ⁣приватизация, високи лихви, шоков терапия,‌ съкращаване на бюджетните разходи, уволнения, други.). Станахме член на НАТО (унищожение на въоръжението и военния капацитет, ‍без да бъде възстановен, минимизиране на живата военна сила) и ЕС (унищожение ‌на селското стопанство, индустрията и стопиране развитието на стратегически отрасли като наука и енергетика). В резултат ⁢България днес наброява около⁤ 5,5 милиона българи сравнимо с 9 милиона през 1989 г.; войската е минимизирана до 35 000 от 300 000, оръжията са подарени или‍ унищожени; 95% от селскостопанската продукция е внос, като за ​сравнение до 1989 сме нетен износител и сме хранили всички страни от Съвета за Икономическа Взаимопомощ; цялата индустрия нна властта и на военните действия. Това е опасно и неетично, защото дестранни високоплатени ​гастрольори нямат право да определят ценностната ни система и да‍ влияят върху нашето бъдеще. Те трябва да бъдат подложени на строги контроли и ограничения, за да се предотврати злоупотребата на техните влияния и ресурси. 100 000 евро.) Режисьорът се ‌кълне ⁣в ценности⁤ и в цивилизация, докато нарушава⁢ всички Божии заповеди и стриктно изпълнява седемте смъртни гряха, но да⁣ кажем , че е⁢ болен от безрелегиозност, както преди много години Солженицин диагностира на място. Странното обаче е, че ‌нито един от 240 -те⁤ стола ​в Народното⁣ Събрание на Република България не‍ съзря в това престъпление.

    Но нека се върнем пак на престъпния комунизъм.⁢ И понеже опасенията на инициаторите на ​табелата „Комунизмът е престъпление“ са, че все още има хора, който помнят, какво е било тогава, то⁢ редно е да се признае, че е точно така. Ако го карам по спомени,‍ то образованието ⁣от детската ясла до последен курс на висшето образование, плюс последващите научни и академични степени бе напълно БЕЗПЛАТНО.‍ Като дете ходих на всички кръжоци и ⁤спортни дейности – БЕЗПЛАТНО. В училищата имаше лекар, ⁣зъболекар – БЕЗПЛАТНО. България впечатляваше с нивото на образованост и интелект. Здравеопазването беше напълно БЕЗПЛАТНО. Имаше лекари ⁣и медицински сестри по всички специалности и нямаше недостиг на медицински кадри. Строяха се пътища , училища, детски градини,⁤ заводи, кораби, градове, които бяха дишащи и архитектурно съобразени. Още ​е⁣ налична, ползваме, и е основна‌ тази инфраструктура. Картата ⁤за почивка „ол инклюзив“ беше 35 лева за 14 дни. Нямаше човек без работа, ако някой искаше ‍да „почива“ му намираха работа. В множество⁣ направления България беше на едни​ от ⁢първите места. Ето и примери.

    България беше една от първите космически държави.

    В енергетиката:

    • АЕЦ Козлодуй с мощност 3760 MW – една от най-големите за времето си.

    • ПАВЕЦ Чаира без европейски аналог. До днес. Някои „столове“‍ направиха така, че да я унищожат.

    • Каскадата Белмекен – Сестримо – международна рядкост.

    • Българските енергетици проучваха, проектираха и строяха енергийни обекти за сложни⁢ геоложки, земетръсни и други условия в⁣ Ливан, Йордания, Кувейт,⁣ Сирия, Ирак, Алжир, Либия, Румъния, Чехословакия, Испания.‌ Днес българските енергетици се броят на пръсти.

    В ‍металургията:

    • 1989г.⁣ България е 27-та металургична страна в света с 3 300 000 тона стомана.

    • Патентът на инж. Алекснадър Вълчев бе закупен от много фирми включително от Канада и Великобритания.

    • България участва ⁣в международната интеграция на газ от Русия със ⁤собствена микролегирана с азот ‌стомана 10 ⁤ГСАФ.

    • Методът за газово противоналягане ⁣на акд. Балевски е едно от ⁣забележителните‌ открития в световното металолеене през ‍изтеклия 20-ти век.

    • С български технологии работят най-големите⁤ световни производители на алуминиеви джанти.

    • Спиралошевните газопроводни‍ тръби‍ произвеждани в завода ‍в гр. ‍Септември намериха своя производител в нов завод… в Турция.

    В химията:

    • 4-то място⁣ в света ‍по калцирана сода.

    • 17-ттелите им не могат да си позволят‍ такива разходи; да​ решава какви съдби да се пишат в историята ни, кой да бъде издигнат⁣ на пиедестал, а кой да бъде забравен; да ‌контролира медиите и информацията, която​ достига‍ до⁣ обществото, ⁢за да формира общественото мнение⁤ спрямо неговите интереси. Това би било изключително опасно за демокрацията и свободата на обществото. Вместо това, ценностната система трябва ​да бъде определяна от обществото⁤ като цяло, чрез демократични процеси и участие на гражданите във формирането на обществените ценности и решения.жда автоматизирано проектиране на кораби с електронно-изчислителна техника. Перлата на европейското корабостроене ККЗ Варна бе продаден за​ 1 щ.д.

    В инвестиционното машиностроене:

    • Заводът за цимент в ⁣Димитровград бе оборудван изцяло с български машини.

    • Флотационната фабрика в Кърджали бе съоръжена изцяло с ⁢българско оборудване.

    • Заводът за помпи във Видин експортираше 95% от продукцията си и конкурираше световни фирми ⁤в т.ч. и Сигма.

    • Заводът Мир в Монтана‍ работещ с лицензите на италианските Морандо и Келер, ​бе ⁤известен производител на комплектни⁢ линии за тухли и керемиди.

    • Машиностроителният завод ”Вапцаров” в Плевен имаше международна специализация по​ производство на възли за атомни електроцентрали.

    • Осемдесетте⁤ години⁣ в ‌България имаше 40⁣ завода, произвеждащи 18 хиляди стругове,‍ фрези, ‍бормашини, агрегатни машини, автоматични технологични ⁤линии,‌ манипулатори, роботи, 90%​ от които се експортираха в десетки страни от Близкия Изток и Западна Европа.

    • 80% от оборудването и технологиите в инструменталното ‍производство бяха закупени от ​западни фирми.

    • Инструменталните заводи в Габрово, Шумен, Монтана, Севлиево, София, Кърджали ​с над 1000 броя асортимент не отстъпваха на световните еталони.

    • Заводът за производство на пектин и плодови сокове в ‍Перник бе⁣ единствения на ⁢Балканския полуостров.

    В електрониката и изчислителната техника:⁣

    • Завод за запаметяващи⁤ устройства в‌ Стара Загора, памети ‌и телеобработка във В. Търново, механични конструкции в Благоевград, магнитни глави в Разлог, печатни платки в Русе и Търговище, инструменти в Шумен, Благоевград, София, градивни елементи⁢ в Перник, Айтос, Кюстендил, Никопол, Сливен, Ботевград, Разлог, организационна техника в Силистра и Самоков… УКВ радиостанции в Гоце Делчев, радионавигационна апаратура във Врана… окръжни и заводски изчислителни центрове… с над 100  000 дуи на ‌други скандални и неетични практики. Това е неприемливо и несправедливо⁣ за обществото като цяло.⁣ Не⁢ можем‌ да позволим на високоплатените гастрольори да определят ценностната ни система и да извършват подобни злоупотреби. Трябва да се борим за справедливост и равенство за всички граждани, без значение на техния социален статус⁣ или богатство.поддържане на ⁣властта и контрола. Това ‍е система, ⁤която⁢ не служи на интересите на​ обикновените хора, а на висшите класи⁢ и елитите. Тя​ поддържа неравенството и увеличава разликите между богатите‌ и бедните. ‌Трябва да се борим ‌за промяна на тази система и за ‌по-справедливо разпределение ⁤на богатството и властта.на военните действия и на различни социални програми. Това би било изключително опасно и несправедливо за обикновените хора, които нямат влияние върху високоплатените гастрольори. Вместо това, ценностната ни система ​трябва да бъде определяна от обществото като цяло, чрез демократични процеси ‍и участие на всички граждани. Това е единственият ​начин да се осигури справедливо и‌ равноправно общество, което уважава правата ⁤и свободите на всички свои членове., на военните‍ действия и на всички други аспекти на обществения живот. Това би било изключително опасно​ и неприемливо ‍за демократичната система. Всеки гражданин трябва да има право да ⁢участва в определянето на ценностната система и бъдещето на ‌обществото, без да бъде подчинен на волята на високоплатените гастрольори. Техните⁤ интереси не трябва да доминират над⁣ интересите ⁢на обикновените хора.и татко са се разбрали, че са се ​объркали в пола на детето си. Това е абсурдно и неприемливо. Не можем⁢ да позволим⁢ на високоплатените гастрольори да определят ⁢ценностната ни система и да влияят върху нашите лични решения. Трябва да защитим свободата и достойнството на всеки човек, независимо от техния социален статус или финансово ​положение.лгарски кралски кръв. Вместо това, имаме политически елит, която се бори за власт и богатство, без да се интересува от благосъстоянието на народа. ​Необходима е промяна в ⁢мисленето и действията на политическата​ елита, за ⁢да се осигури устойчиво развитие и благосъстояние за всички граждани на‍ България.

    Leave a Comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.