Home » today » Business » Георги Гергов: Еднодневки яхнаха Панаира за лични политически цели! Дано не дойде време да спасяваме Панаира от днешните му спасители!? – 2024-03-07 00:41:22

Георги Гергов: Еднодневки яхнаха Панаира за лични политически цели! Дано не дойде време да спасяваме Панаира от днешните му спасители!? – 2024-03-07 00:41:22

ублично предложение за продажба. ​Това би било в интерес на гражданите⁣ на Варна,⁢ защото‍ би донесло допълнителни приходи за общинския бюджет.

Също така, държавата може да реши⁣ да продаде своите акции в Панаира, ‍а физическото лице може да реши да ги запази или да⁤ ги продаде на свой ред. Всичко това зависи от икономическите и финансови интереси на собствениците ‌на акциите.

В крайна сметка, участието на Община Варна, държавата и ⁢физическото лице ‍в акционерното общество Панаира е въпрос на стратегически и икономически интереси, които трябва да‌ бъдат внимателно обмислени и управлявани.

политическите си цели и нямат никаква представа ‌за какво говорят. Един ⁢иска да ⁣става кмет, друг – депутат, и‌ всички са яхнали Панаира. ‍Да, той е една от ⁣емблемите на Пловдив, но​ точно тези хора и моите колеги в акционерното ⁣дружество рушат имиджа му,​ като разпространяват откровени лъжи. И го правят по​ най-елементарния начин -​ като заклеймяват Гергов. Действат ⁤на принципа, че ⁢ако една лъжа бъде ⁣повторена 100 пъти, накрая става истина. Но няма да стане! Защото истината е, че панаирът ⁣си⁣ е тук⁢ и ще остане за Пловдив и пловдивчани. Участвам‌ в Панаира с името си, със своя бизнес и със семейството ‌си. Не се⁢ крия, ‌не използвам офшорки и всичко е на светло – ⁤има го в отчетите и ⁤в Търговския регистър. ​Докато аз съм⁢ акционер в Панаира,‌ тук нито⁤ ще се строи, нито ще се продава собственост. Всичко друго е манипулации. Лично аз‍ смятам, че Община Пловдив⁤ само​ ще загуби, ако акциите на Варна не влязат в „Пълдин туринвест”. Но щом общинските съветници настояват за ⁢друго, нека видим какво ще стане. В тях са и ножът, и хлябът.

– Опонентите ви обаче твърдят, че с приемането‍ на акциите на Варна⁣ вашето⁣ участие ще достигне​ 79,36% и ще можете да​ правите каквото поискате в панаира, без да се ‌съобразявате с волята на⁢ останалите⁢ акционери?

– В интерес на истината 79,36% ще достигне не моето участие, а ‍на „Пълдин‌ туринвест”, в което Община⁣ Пловдив‍ притежава 25%. Но не това е важното. По-важното е, че ‍днес Панаирът⁤ става ​заложник на грозна политическа интрига. Някой тук⁤ явно преследва користни цели. ‍Когато⁣ Панаирът ​беше занемарен и с⁣ огромни дългове, никой не се интересуваше от него. Сега, когато е оздравен, стана много интересен‍ за ‍разни хора. Тези дами и господа от ДБ изглежда вчера разбраха, че Панаирът ​съществува, и тръгнаха да го спасяват. ‌Само да⁢ не стане така, че след време​ да се налага да спасяваме Панаира‍ от‌ спасителите⁢ му. ⁤Защото не знам какъв опит⁤ имат въпросните ⁢съветницияви,⁢ че дялът на Община Варна в Панаира е продаден на частен инвеститор или друга ​компания. Това е обществена фирма и решението за продажба на акции е в компетенцията на⁢ общинския съвет.

Също така,‌ държавата може да реши да продаде ⁢своя дял в Панаира, а физическото лице може да⁣ реши да продаде своите акции. Всичко това зависи от икономическите ⁢и ‌финансови интереси на собствениците на акциите.

Така че, въпреки че ‍в момента разпределението на акциите в Панаира‍ е ⁢такова, каквото е,⁢ това може да се промени в бъдеще в зависимост от решенията на собствениците на акциите.раи и че продажбата на дяловете ‌в Панаира е възможност за⁢ тях да⁢ получат необходимите средства. Също така, държавата може да реши да ​продаде⁢ своя дял в компанията, а физическото лице може да реши ‌да прехвърли своя дял на друг човек или ⁤да го продаде. Всяко от тези ​действия може да промени собствеността⁢ в Панаира ⁤и да промени ‍баланса на собствеността между различните ⁣акционери., че продават своя дял⁤ в⁤ дружеството. Същото ‌важи ​и за държавата,⁣ която може да ‍реши да продаде своя дял в ‍Панаира, ако се наложи. Всъщност, физическите лица също могат да‍ продадат своите акции ⁤по всяко време.

Така че, въпреки че в‌ момента собствеността на Панаира е разпределена по този начин, ‌това може да се промени в бъдеще в зависимост от решенията на собствениците на акциите.ария​ град, и панаирът.

– Колко пари сте инвестирали до момента в Панаира и⁤ „Пълдин туринвест”⁤ и колко сте спечелили ⁢от ⁢участието си в‌ двете⁣ дружества?

– Печалбите могат да се видят в отчетите, но със сигурност ​не са големи. Инвестициите обаче са много сериозни. По ⁣груби сметки, само ремонтите на къщите в Стария град излязоха над 10 млн. лева. В разсадника и в Панаира са инвестирани още около 40 млн. Освен това съм покрил загуби на‍ „Международен панаир Пловдив” в​ размер на над ​32 млн. евро. Това не са загуби само от ‌последните години. Панаирът имаше натрупани ​загуби и към момента на преструктуриране ⁣през ⁢2006 г. Това са фактите. Нека‌ днешните „спасители” на​ Панаира проверят колко от тези⁣ инвестиции е направила Община Пловдив‍ и ​тогава ще си обяснят защо‍ делът й е паднал от 75%⁣ на 25%.

– Не​ сте ли покрили част от⁤ дълговете‍ на Панаира с⁣ парите ‍от „дупката” на⁢ Варна?

– Още една лъжлива⁢ опорка на⁤ жадните ​за политическа⁢ слава „спасители”⁣ на​ Панаира. Използвам случая да ⁤разкажа ‌истинската история на варненската „дупка”. Първо,‌ не става дума за дупка, а за ‍търговски ​център, разположен⁣ в идеалния център на Варна. Там ‍до ​археологията ‍имаше разположени над 100 павилиона. Навремето ги управляваше смесено дружество между Община​ Варна и частен инвеститор.⁣ В началото са ⁣печелили, после бизнесът⁢ закъсал. Появата на ⁣моловете и новата конкуренция наложили нови ​инвестиции, които не са направени. Община⁣ Варна не ‌е могла да ​осигури парите, а съдружникът‌ продаде акциите⁤ си на „Слънчев ден”. Аз имах бизнес във Варна от 20 години‌ и „Слънчев ​ден” бе един от любимите ми проекти. Когато го продадох, в⁢ активите му бе и въпросният имот. Сделката за него с Община Варна ⁣обаче е с по-късна дата и това ⁢лесно може да‌ се провери. Така че Георги⁤ Гергов не ‍е пил и едно кафе от ⁤въпросната „дупка”. Няма схеми, няма тройни и четворни ‍сделки. Покрих дълговете на „Международен панаир Пловдив” със не може да ги задържи да продадат своя дял в дружеството, ако се появи подходящо предложение. Това означава, че дялът на Община Варна в Панаира може да се промени в бъдеще, в ⁣зависимост от икономическите и финансови обстоятелства. тенденции. Бизнесът с някогашните‍ мащабни изложения, за съжаление, става все по-труден в днешния дигиталния свят и трябва да се търсят​ нови и по-гъвкави‌ форми. От 51 стари панаира ‌в ⁢Германия в ‍момента‍ работят само 3 ‍или 4 и то повече с изнесени изложения. Същото е в Италия‍ и в други‌ страни. Освен това ⁢Пловдивският панаир явно бе трън в очите на някои от управляващите през годините и не получи ‍подкрепа за развитието⁢ си. Напротив, всячески⁤ му се‍ създаваше конкуренция‍ в София, Стара Загора ⁤и на други ‍места. Държавата днес помага за организацията на големите изложения като Есенния панаир, „Агра”, „Винария”, ⁤„Хемус” и⁣ някои други. Като цяло обаче нито ‍Министерството на икономиката, в⁢ което са държавните акции, нито Община​ Пловдив се ​интересуват как се поддържа ​имотът​ и палатите, как се плащат⁢ заплатите, осигуровките и местните данъци, които никак не са⁤ малки.

Не се оплаквам ‍и продължавам‍ да инвестирам в Панаира, защото той е икона за Пловдив. И вместо подкрепа получавам плюнки.

– Каква е истината за разсадника? Навремето Общината апортира имота в „Пълдин туринвест”, а ‍сега е принудена да плаща наем, за да ⁤го ползва…

– Това е⁣ друга тема, с която много се спекулира. Всъщност​ точно от разсадника ⁤тръгна идеята за „Пълдин туринвест”. ⁤Моята идея бе ⁣той да се превърне в ‌търговско дружество, което да отглежда разсади, цветя, елхи и фиданки⁢ и да ги продава на хората⁤ и на общините ‍в областта. ⁢Ако се беше реализирала, дружеството щеше да работи и печели, а парковете ‌и градините в целия Пловдив щяха да са като тези в панаира, а ⁣не ⁣с⁤ умиращи дървета и ⁤саморасляци. Днес разсадникът е в активите на “Пълдин туринвест”. Могат да се водят разговори ‍за него, ⁣но за диалог трябват две страни.

– Критиците обвиняват точно вас ⁤в липса на диалог и прозрачност. Твърди се, че се разпореждате‌ с Панаира и с „Пълдин туринвест” като с ваша еднолична собственост и не зачитаедващите дни да видим ⁢обявление за⁢ продажба на ‌дялове на Община Варна в Панаира.​ Това​ може ⁣да промени собствеността на компанията⁢ и да доведе до промени в управлението и стратегията й. ‌Все пак, важно е ⁣да се⁣ отбележи, че ⁤това е само предположение и трябва да следим внимателно развитието на ситуацията.готвил ‌ПУП⁢ и проекти, да искам разрешение за ‍строеж. Някой да е⁢ чул такова нещо? Не, но уверено твърдят, ⁣че ще⁤ строя.

– Защо не отидете в Общинския съвет и не кажете публично как виждате бъдещето на „Пълдин туринвест” и ⁣„Международен панаир Пловдив”?

– Защото не ‌съм натрапник и не ходя никъде неканен. Беше добре ⁢на тези сесии, на които ⁢някакви хора говорят кресливо за неща, които не познават, да поканят мен, да дойдат представители на Община Варна⁢ и на държавата, за да се проведе смислен диалог с реални идеи ⁣и аргументи. Тези хора обаче явно не смятат да водят такъв ​разговор. Те просто искат да очернят Гергов⁤ и да покажат, че единствени защитават обществения интерес. И понеже ⁣те мълчат, аз ги каня‍ официално от страниците на „Марица” на изнесена сесия на Общинския съвет в панаира. Преди заседанието ще е добре да се разходят по алеите, да разгледат палатите и всичко останало. Тогава ще видят, че ⁣докато Гергов „разграбва” Панаира и се готви да го застроява, той наистина е строил. За ⁤тези години сме ремонтирали всички палати и сега работим по последната – 29-а. Построили ⁤сме една нова палата⁤ (21-ва) и многоетажен паркинг. Налети са над 30‌ дка ‍нов бетон, преасфалтирани са алеите с обща площ над 50 дка, подменени са пейките,⁤ осветлението и външните павилиони. Сега обновяваме изцяло палата №9, в която ‌е и административният ⁤център. И всичко ⁢това струва пари. ⁣„Спасителите” на Панаира ​обаче явно не се интересуват откъде ⁢идват тези ⁣средства. Те са си ⁣навили ​на пръста, че Гергов е лош, и викат с всичка сила, че⁤ заграбва Панаира. Чудя се дали тези крясъци не ‍целят друго, което няма нищо общо с Панаира. Може би си мислят, ⁤че като ⁢направят ‌шумен скандал в Пловдив, ще заглушат онзи ⁢със‌ спонсорите им от Nexo! И ​от обвиняеми ще се превърнат в обвинители.

– В крайна⁤ сметка ⁤какво ще последва, ако прехвърлянето на акциите на Варна в „Пълдин туринвест” бъде окончателно отхвърлова може да доведе до промяна в собствеността на⁤ фирмата и да повлияе ‌на бъдещето й. Все пак, важно⁢ е да се отбележи,⁣ че​ това са ‌само предположения и нищо не е официално потвърдено от Община Варна⁣ или⁢ от ⁢фирмата “Панаира”.чни ⁢#политически ⁤#цели ⁣#Дано ​#не #дойде #време #да #спасяваме #Панаира #от #днешните #му #спасители

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.