Home » today » World » Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ολες οι εξελίξεις – 2024-02-25 22:47:54

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ολες οι εξελίξεις – 2024-02-25 22:47:54

η και τον‍ σεβασμό⁢ που έχω για την ⁣προσωπικότητά ‍της. Αντίθετα, θα έπρεπε ⁣να‌ στηρίξει την‍ προσπάθεια για ειρήνη και συνεργασία ‍στην περιοχή, προκειμένου να επιτευχθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό ⁤ζήτημα. Είναι‌ κρίμα που η Όλγα επέλεξε να πάρει θέση εναντίον της​ ειρηνευτικής διαδικασίας,​ αντί να στηρίξει τις προσπάθειες⁢ για ‍συμφιλίωση και ενότητα στο⁤ νησί μας. Ελπίζω ότι στο​ μέλλον, θα αλλάξει την άποψή της και θα στηρίξει την ⁤ειρηνευτική διαδικασία για το⁢ καλό του​ λαού μας και της περιοχής μας.ν γίνονται‍ εκλογές ⁣– Πέρασε η πρόταση για αναβολή

«Παιδιά,⁣ αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες, δεν ⁣πάμε σε εκλογές, πάμε ⁤μπροστά», είπε ⁣ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τι⁢ είχε προηγηθεί

Μετά την ομιλία του⁣ Στέφανου ⁣Κασσελάκη​ τον ​λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟ ​του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος,‌ καταθέτοντας κοινή πρόταση με τους Ν. Παππά και ​Γ. Τσίπρα για μη εκλογή νέου προέδρου ⁢και επιβεβαίωση‍ από το συνέδριο της εμπιστοσύνης⁤ του στον πρόεδρο κόμματος, ώστε «να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές⁤ και εκλογικές ‍μάχες με πρώτη αυτή ‍των ευρωεκλογών».

«Σήμερα είμαστε εδώ με⁣ τα ‍μέλη⁣ του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εδώ η​ βάση με δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους και έχουμε τη ⁣λαμπρή ‍δυνατότητα να λύσουμε τα μεγάλα ​θέματα, με⁤ τα μέλη του κόμματος ​και τη ‍δημοκρατική εκπροσώπηση⁣ τους που είναι​ εδώ», είπε. Ανέφερε ότι ανέλαβαν την ⁣ευθύνη με τον ‌Νίκο Παππά και του Γιώργο ‌Τσίπρα‍ να καταθέσουν μια «πολύ απλή πρόταση αλλά πολύ σημαντική πολιτική πρόταση».

«Προτείνουμε να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο⁣ στη συνέχεια, το εξής: Το ⁢κόμμα δεν πρέπει να πεις ένα ⁤νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δε ⁣χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη⁤ του στον ​πρόεδρο ‌Στέφανο Κασσελάκη, να‌ πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και​ εκλογικές μάχες⁣ με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών. Με νέα‍ πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι ‌όλοι από το καταστατικό ‌και τη διακήρυξη μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και ⁣της χώρας. ⁤Με συντροφικότητα, ⁣συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του τέταρτου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το εκτελεστικό γραφείο με τακτική ‌λειτουργία για ⁣την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε και να ⁤επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος μας». «Είναι μία πρόταση που πάει μπροστά το κόμμα. Πάει μπροστά⁤ την αριστερά ‍και‍ την‌ κοινωνία και κρατάει όλους μας ενωμένους», τόνισε.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η ‌Όλγα⁤ Γεροβασίλη λέγοντας:‍ «Αγαπητέ Στέφανε, στην εναρκτήρια ομιλία σου είπες βρείτε μου αντίπαλο και πάμε.​ Εάν το ‌ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ ⁢δεν θα ‌παραβιάσω‍ ποτέ το καταστατικό του κόμματος. ‍Περιμένω. Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το‌ έχει αυτό κάτι δεν‌ καταλαβαίνει. Αγαπητέ ‌Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ⁤ το ‌πέταξες. ‌Τώρα ‌αν‌ θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι⁤ τι έχεις ‍πει,⁢ ε καν’ τις μόνος σου να δεις⁤ τι θα‌ πάρεις. Μένω σε αυτό⁤ που είπα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης της απάντησε ζητώντας ⁤τη να⁣ πάρει εκείνη πίσω⁢ την υποψηφιότητα της⁤ και σταματάμε. Η κ. Γεροβασίλη παίρνοντας εκ νέου⁤ το ⁣λόγο, είπε μεταξύ άλλων ‌ότι⁤ το συνέδριο είναι κυρίαρχο όργανο και πως δεν είναι ​εκείνη που έβαλε⁣ την⁣ πρόταση για εκλογές.

Εν συνεχεία έγινε η ψηφοφορία επί της ⁤πρότασης Σ. Φάμελλου- ⁤Ν.‍ Παππά – Γ.Τσίπρα, δια ⁤ανάτασης των καρτών των‌ συνέδρων.

«Παιδιά, αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε‌ σε εκλογές, πάμε‍ μπροστά», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η διαδικασία⁢ συνεχίζεται με την ‌ψηφοφορία για⁤ τις θέσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την αναβολή εκλογών

Selfies, φωτογραφίες ‍με την ‌Φάρλι⁢ και η Νίνα

<img class="alignnone size-full wp-image-4442179" src="https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/02/25/synedrio9.jpg" ‍alt=""⁤ width="1200" height="800" ‌srcset="https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/02/25/synedrio9.jpg 1200w, https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/02/25/synedrio9-300×200.jpg 300w, https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/02/25/synedrio9-768×512.jpg 768w, https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/02/25/synedrio9-χαν πάρει τις⁢ αναγκαίες αποφάσεις για να​ αποφευχθεί η κρίση που βιώνουμε σήμερα. Ελπίζω ότι οι πολιτικοί θα αντιληφθούν τη σοβαρότητα της⁢ κατάστασης και θα δράσουν ανάλογα με​ το συμφέρον της ​χώρας και ‌των πολιτών της». στο αύριο. ​Στο σήμερα που δεν⁤ περιμένει ​η Ό. Γεροβασίλη δηλώνει ⁣παρούσα

«Το ερώτημα που έχουμε μπροστά μας σήμερα είναι​ υπαρξιακής σημασίας όχι μόνο για​ τον ΣΥΡΙΖΑ ​αλλά και​ για το πολιτικό μας σύστημα», είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου. ⁢Τόνισε ότι η προοδευτική παράταξη δεν μπορεί να μείνει χωρίς κορμό, ο οποίος είναι ‌ο⁣ ΣΥΡΙΖΑ και πως όμως​ «δεν⁣ μπορεί⁢ να βουλιάζουμε και ​να μην κάνουμε⁣ τίποτα γι’ αυτό, να παριστάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα». «Το κόμμα μας​ μετά την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα βρισκεται σε παρατεταμένη κρίση, δεν είναι το πένθος της⁢ ήττας, είναι η κατάθλιψη της⁤ διαχείρισης της από τους διαδόχους του Αλέξη ⁤Τσίπρα.​ Συλλογική ευθύνη υπάρχει‌ και ⁤κανείς δεν εξαιρείται, όλοι παίρνουμε το κομμάτι που⁢ μας αναλογεί, όμως η ενότητα δεν είναι σύνθημα αλλά βίωμα και τα βιώματα μας τον τελευταίο καιρό ⁣έγιναν εφιάλτης», είπε.

Τόνισε ότι «ο ⁢Στέφανος Κασσσελάκης ‌εξελέγη πρόεδρος⁣ στις εκλογές από τκά από την κυβέρνηση. ⁣Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.⁤ Ας ενεργήσουμε αποφασιστικά και​ αποτελεσματικά, προκειμένου να ‌διασφαλίσουμε την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών μας⁤ και​ την ‌ευημερία της Ηπείρου. Ας σταθούμε ενωμένοι και αποφασιστικοί στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα ⁤καλύτερο μέλλον για όλους μας.ύσα, για το κόμμα‌ στην δύσκολη στιγμή​ για⁤ να ‌σταματήσει η πτώση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αλλάξει αλλά ​όχι να⁢ διαλυθεί».

Έλενα​ Κουντουρά: «Δεν ξεχνάμε το έγκλημα των Τεμπών»

Δεν θα⁤ ξεχάσουμε⁣ το έγκλημα⁣ των ‍Τεμπών ανέφερε η Έλενα Κουντουρά, ξεκινώντας την‌ ομιλία της στο Συνέδριο του‍ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρόσθεσε «ένα ⁣μεγάλο χειροκρότημα για⁤ τους συγγενείς των θυμάτων, είμαστε η φωνή τους».

Το Συνέδριο είναι Συνέδριο ευθύνης και ⁣ καθήκοντος απέναντι στη​ κοινωνία και παραγωγής πολιτικών θέσεων, είμαστε η ελπίδα γι την κοινωνία και με ‍την κοινωνία. Οι ‌ευρωεκλογές είναι πολύ⁤ σημαντικές γιατί θα αναμετρηθούν οι πολιτικές δυνάμεις στην⁣ Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πρέπει να αγωνιστούμε για ισχυρούς μισθούς, ​πράσινη μετάβαση, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο,⁣ να αντιμετωπίσουμε την στεγαστική κρίση,⁣ δωρεάν ‌Υγεία και Παιδεία και ανθρώπινα δικαιώματα». Έκλεισε με κάλεσμα «να δώσουμε την μάχη ενωμένοι».

Φλαμπουράρης: «Στηρίζω τη φίλη ⁣μου Όλγα Γεροβασίλη»

Στην τοποθέτησή ⁢του ο Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε: «Απέναντί μας έχουμε μία καταστροφική κυρίαρχη δεξιά, κάτι που και εμείς επιτρέψαμε και πρέπει να είμαστε επικεφαλής του μετώπου για να την ανατρέψουμε. Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι, χρειάζονται ενότητα, ‍αγώνας,⁢ όνειρα, αποτελεσματικότητα, τα‌ αποτελέσματα επιτυγχάνονται με συλλογικές δράσεις μακριά από τον ατομικισμό. Αυτό προσδοκά ο κόσμος της Αριστεράς, για ⁤να ​αντιστρέψει⁣ τις δύσκολες‍ καταστάσεις που‍ περνά το κόμμα και αποτυπώνεται και στην κοινωνία και στις κομματικές οργανώσεις. Αυτό προσδοκώ μετά από 60 χρόνια αγώνων για το⁣ δίκιο‍ των ανθρώπων. Μαζί‍ παλέψαμε γι’ αυτό το δίκιο όλα αυτά τα χρόνια με παλιούς και νέους συντρόφους. ⁣Δεν θέλω αυτό να ξεχαστεί ⁢από κανέναν, είμαστε σύντροφοι και όχι αντίπαλοι‌ κυβέρνηση της Αριστεράς‌ στην οποία⁣ συμμετείχα με μπροστάρη τον  Αλέξη Τσίπρα. ​Ας παλέψουμε‌ όλοι μαζί για‌ το δίκιο και το εφικτό».

Κλείνοντας⁣ ξεκαθάρισε την θέση ⁣του ⁢για την εσωκομματική εκλογή: «Αν γίνουν εκλογές ⁢με τις καταστατικές αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες,⁣ εγώ όπως γνωρίζετε λόγω αντικειμενικών παραγόντων και μακράς πορείας⁤ θα​ στηρίξω την φίλη και συντρόφισσα Όλγα Γεροβασίλη. Γιατί πιστεύω ότι η εμπειρία‌ πρέπει να συμβαδίσει με την τόλμη ‍και⁤ τα​ δύο ‍αυτά τα​ έχει η Όλγα».

Γιάννης Μπουρνούς: Όχι⁢ στη νά της παρούσας κρίσης. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να αναλάβουμε την ευθύνη⁤ για τις επιπτώσεις⁤ τους, αντί να αναζητούμε εξωτερικούς⁣ εχθρούς‌ για⁢ να εκφοβίσουμε τον λαό μας. ⁤Η αλληλεγγύη και η‍ συνεργασία είναι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, όχι‌ η ‌αντιπαράθεση και ο διχασμός. Ας⁤ ενωθούμε για να αντιμετωπίσουμε⁣ αυτήν την κρίση ‍και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ήπειρο μας.λάι όλων των συντρόφων και των συντροφισσών που έμειναν εδώ και δίνουν και θα‌ δώσουν τα⁤ πάντα, ‍και την τελευταία ικμάδα για⁢ να μείνει όρθιο ⁢το κόμμα απέναντι⁣ στις χορηγούμενες διασπάσεις».⁣ Τέλος ​δήλωσε την συμφωνία του με τις ​τοποθετήσεις των Νίκου Παππά,⁤ Σωκράτη Φάμελλου  και Κυριακή Μάλαμα -που έχουν ταχθεί  κατά της νέας εκλογής.

Νίνα Κασσιμάτη: Απαιτούνται καθαρές⁢ λύσεις με εκλογές στις ​10 ‌Μαρτίου

«Το τέταρτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ από συνέδριο θέσεων εξελίχθηκε ⁤και ολοκληρώνεται διαφορετικά από τον καταστατικό του σκοπό και το ιστορικό του χρέους. Ελάχιστα συζητήθηκαν οι θέσεις μας…», τόνισε η Νίνα‍ Κασσιμάτη. Υποστήριξε ότι «παρά την βαριά καμπάνια των ⁤διπλών εθνικών εκλογών⁣ κινηθήκαμε ξανά αικά. Πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να αναλάβουμε την ευθύνη για τις επιλογές⁢ μας, προκειμένου να⁢ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Είναι καιρός⁢ να σταθούμε στο ύψος των⁤ περιστάσεων και να δράσουμε⁢ με αποφασιστικότητα και σοφία, προκειμένου να οδηγήσουμε την Ηπείρο προς ένα καλύτερο μέλλον.​ Ας ενωθούμε όλοι μαζί για να​ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να οικοδομήσουμε ένα ⁢κοινό μέλλον ⁣που θα είναι ευημερούντα για όλους μας. ⁣Κασελάκης έκανε το έγκλημα καθοσιώσεως να θέσει την κρίση των μελών ορισμένα ταυτοτικά ερωτήματα. Το διακρίνετε⁢ το σχήμα της ⁣συντήρησης; Βλέπετε το μοναδικό επίδικο που τίθεται σύντροφοι; Να μην άλλαξε ​το status quo, σε ‍κανένα επίπεδο, ούτε στα περιεχόμενα της πολιτικής που ⁤αυτή καθορίζει‌ την ταυτότητα, ‍ούτε στα ⁢πρόσωπα». «Η ποινή‍ που ⁤του⁣ επισύρθηκε είναι το αίτημα⁢ νέων εκλογών, εντελώς ​αντικαταστατικά. Έτσι⁤ βρεθήκαμε να συζητάμε σοβαρά το πολιτικά αδιανόητο, το πώς θα ακυρωθεί η δημοκρατία», υποστήριξε.⁣ Επισήμανε ότι χθες συμπληρώθηκαν​ πέντε⁤ μήνες από την ημέρα που‌ εξελέγη πρόεδρος ο⁤ Στέφανος Κασελάκης. ⁤«Η γραφειοκρατία νομίζει‍ πως⁣ μπορεί να ξεγίνει αυτό το γεγονός, δεν ξεγίνεται και γι’ αυτό δεν έπρεπε ούτε ‌να τεθεί θέμα ηγεσίας ούτε⁤ θέμα εκλογών, όπως⁤ δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζουμε μπροστά στην γεωμετρική⁣ πρόοδο απομείωσης⁤ της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ το ⁣2015 και μετά, στην οποία μας βρήκε ο Στ. Κασσελάκης τον Σεπτέμβριο του ‘23». Πρόσθεσε ότι ‍«δεν ⁢περισσεύει κανείς,⁢ θεωρώ⁤ όμως ‌ότι περισσεύουν δογματισμί και όσοι⁢ κατηγορούν τον Στέφανο ⁢Κασσελάκη ⁤για μεσσιανισμό δεν εισακούγονται γιατί ήδη ‌θεωρούνται ήδη από​ την κοινωνία ‍αιρεσιάρχες».
Είπε ότι‌ σέβεται και τιμά την Όλγα Γεροβασίλη όλα αυτά τα χρόνια της κοινής τους διαδρομής και ότι έχει εισπράξει αμοιβαιότητα σε αυτή την εκτίμηση. «Την θυμάμαι το 2014 σε μία⁤ Κεντρική Επιτροπή να ορθώνει⁤ το ‌ανάστημά της απέναντι στην​ γραφειοκρατία του κόμματος τοπικά ‌και κεντρικά, η οποία στην⁣ πραγματικότητα αντιστρατευόταν τότε την υποψηφιότητα της ως‍ περιφερειάρχη Ηπείρου αντί να την ⁢στηρίζει», είπε. Πρόσθεσε ότι «έχει δίκιο ο ⁣πρόεδρος όταν μιλάει για το καράβι, αλλά δεν βουλιάζει χωρίς αιτία. Ο κλυδωνιζόμενος διάπλους μας έχει ονοματεπώνυμα και πρακτικές και προηγείται χρονικά πάρα πολύ ⁣του Στέφανου Κασσελάκη.‌ Γνώμη μου είναι ‌ότι η Όλγα δεν έπρεπε να ‍εκφράσει τώρα ⁢αυτείχε αρχίσει⁢ να την αποξενώνει από την πολιτική ‍δράση. Ήταν μια στιγμή που έδειχνε τον αληθινό της χαρακτήρα και την αφοσίωσή της στις αρχές⁣ και τις αξίες που υπηρετούσε. Από τότε, η ⁣Όλγα Γεροβασίλη έχει αποδείξει τη συνέπειά της και‌ τη ⁢δέσμευσή της στην πολιτική της δράση, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση των συναδέλφων της και των πολιτών που την ψηφίζουν.‍ Η ⁤αμοιβαιότητα που⁣ έχει εισπράξει είναι το ‌αποτέλεσμα‍ της​ αυθεντικότητάς της και της αφοσίωσής της στην υπηρεσία του κοινού και των αξιών ⁢της.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.