Home » today » World » Μητσοτάκης: «Δεν παίρνουμε αψήφιστα τις Ευρωεκλογές, δεν κατεβάζουμε μολύβια» – 2024-04-08 20:01:42

Μητσοτάκης: «Δεν παίρνουμε αψήφιστα τις Ευρωεκλογές, δεν κατεβάζουμε μολύβια» – 2024-04-08 20:01:42

και να⁣ σας ευλογεί ο Θεός. Καλή σας ‍μέρα και καλή εκλογική⁣ επιτυχία!

κό μας Συνέδριο, όπου γιορτάσαμε τα 50 ‍χρόνια από την ίδρυση της‍ μεγάλης μας παράταξης, της‌ Νέας Δημοκρατίας. Μια παράταξη, η οποία είναι ‌τόσο ταυτισμένη όχι μόνο ⁤με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αλλά ⁢είναι⁤ ταυτισμένη και με τη στρατηγική επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει την ​Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια ⁣πριν από 45 χρόνια.

Ένας από τους λόγους που ​ήθελα για ⁤ακόμα ​μία φορά να βρεθώ μαζί σας στη Ρόδο, εδώ στη Δωδεκάνησο, είναι γιατί θέλω από καρδιάς ​-και το εννοώ αυτό- να σας πω ένα τεράστιο «ευχαριστώ» για τα‍ πρωτόγνωρα ποσοστά που μας δώσατε στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου.​ Ποιος θα το‍ περίμενε ότι προσεγγίσαμε⁤ σχεδόν⁣ το 50% εδώ ⁤στη Δωδεκάνησο.

Πρέπει να σας πω ότι αυτό⁣ το ποσοστό είναι‍ μία παρακαταθήκη ευθύνης για⁣ την κυβέρνηση της Νέας ‍Δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτόχρονα και μία ‌δικαίωση μιας πολιτικής η οποία έφερε αποτελέσματα‍ για τις ‍Ροδίτισσες και τους Ροδίτες, γισας πολύ!

Ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας⁣ και Νησιωτικής ‍Πολιτικής, κ. Γιάννη ‍Πλακιωτάκη, στη Ρόδο, 25/5/2019

νορα της χώρας, αισθάνεστε από μία πατρίδα η οποία είναι θωρακισμένη και ισχυρή. Μια χώρα η οποία κατάφερε και έβαλε τάξη στο μεταναστευτικό πρόβλημα, η οποία προέταξε με αυτοπεποίθηση τα εθνικά της δίκαια, η οποία ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και‌ η οποία σήμερα, ναι, μπορεί​ να ​δρέπει ‌τους⁢ καρπούς μιας επαναπροσέγγισης με την Τουρκία, η ⁣οποία όμως γίνεται χωρίς εκπτώσεις στην ⁢κυριαρχία ⁣και στα κυριαρχικά‌ μας δικαιώματα.

Και τώρα που «ανοίγουν» δέκα νησιά -μέσα σε αυτά είναι και η Ρόδος- σε επισκέπτες από την Τουρκία, οι οποίοι ⁢μπορούν να ​έρχονται χωρίς βίζα για επτά μέρες, ‌βλέπετε ⁣ήδη τα⁤ αποτελέσματα στον τουρισμό.

Αυτά είναι λοιπόν μετρήσιμα αποτελέσματα ‌μιας πολιτικής την οποία ακολουθήσαμε με συνέπεια και ‍την οποία επιβράβευσε ο ελληνικός λαός, και ειδικά οι Δωδεκανήσιοι, στις εκλογές του Μαΐου⁣ και‍ του Ιουνίου.

Και πρέπει να σας πω ότι από​ τότε δεν έχουμε «κατεβάσει τα μολύβια». Συνεχίζουμε με την ίδια ακριβώς ταχύτητα να υλοποιούμε το ⁣προεκλογικό πρόγραμμα για το​ οποίο εσείς μας ψηφίσατε. Και ⁢μέσα σε εννέα μήνες έχουν ήδη ‌γίνει πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε υλοποιήσει ‌σχεδόν το μισό του οικονομικού μας προγράμματος,​ έχουμε δώσει αυξήσεις στους ‌δημοσίους​ υπαλλήλους για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Οι συντάξεις εξακολουθούν να αυξάνονται. Το μέρισμα της ανάπτυξης να μοιράζεται με δίκαιο τρόπο σε‌ όσους το έχουν⁣ ανάγκη. Σημαντικές⁢ μεταρρυθμίσεις γίνονται στην παιδεία, στην υγεία, στη ‍Δικαιοσύνη. Μόλις ⁤κατατέθηκε ο νέος Δικαστικός‌ Χάρτης, έτσι ώστε ⁢να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το κρίσιμο ζήτημα της επιτάχυνσης της δικαιοσύνης και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο⁣ το ανθρώπινο δυναμικό⁢ το οποίο έχουμε στη​ Δικαιοσύνη.

Και πάρα, πάρα πολλά άλλα, μικρά και ⁣μεγάλα, τα οποία με κάνουν να πιστεύω⁢ ότι παρά​ τις‌ αντιδράσεις, παρά τις δυσκολίες, παρά⁣ τα προβλήματα, παρά τα πισωγυρίσματα, βήμα-βήμα, λιθαράκι-λιθαράκι, η Ελλάδα αλλάζει συνέχεια προς το⁣ καλύτερο.

Αυτή είναι‌ η πορεία την ‌οποία έχουμε‌ κληθεί να διανύσουμε. Και είναι μια πορεία που, όπως σας είπα,⁢ έχει​ απτό αποτύπωμα και ‌σε σημαντικά έργα τα⁣ οποία γίνονται εδώ στη ⁤Ρόδο:‍ το Δημοτικό Θέατρο ενταγμένο στο⁤ Ταμείο Ανάκαμψης, τα θέματα της ⁣ύδρευσης της ‍νότιας Ρόδου,‌ το ακτινοδιαγνωστικό στο νοσοκομείο, τόσο ⁤σημαντικό. Περνάμε⁣ μια σχετική τροπολογία για τα ζητήματα​ που αφορούσαν την ιδιοκτησία. Καινούργιο μουσικό σχολείο, καινούργια σχολεία, σημαντικά έργα ⁢υποδομής.

Όλα αυτά ας αναλογιστούμε ότι ​δεν γίνονται μόνο με εθνικούς πόρους. Γι’ αυτό και ο Γιώργος έχει δίκιο ότι δεν πρέπει⁢ να πάρουμε αψήφιστα⁣ τις ευρωεκλογές του Ιουνίου ως μία διαδικασία ​η οποία μπορεί να μην έχει ​πολύ σημαντικές⁢ συνέπειες για την⁢ επόμενη ‍μέρα της χώρας. Είναι ⁣λάθος αυτή η προσέγγιση. Και θα σας εξηγήσω ‍με απλά λόγια ​γιατί είναι λάθος.

Πρώτον, το τι συμβαίνει στην Ευρώπη έχει πάρα πολύ μεγάλη‍ σημασία για το τι γίνεται στην Ελλάδα. Αυτό νομίζω ⁤ότι το καταλαβαίνουμε, όλες‌ και όλοι, καλύτερα.‌ Το καλύτερο παράδειγμα είναι το Ταμείο ⁤Ανάκαμψης. Το καλοκαίρι του 2020 πήγαμε ⁢στην Ευρώπη -υπήρξα⁤ από τους ⁤πρωτεργάτες αυτής της ⁢ιδέας- και καταφέραμε και πείσαμε τους πιο⁤ «φειδωλούς» Ευρωπαίους φίλους μας⁤ ότι έπρεπε για πρώτη φορά ‍να δανειστούμε ως Ευρώπη ​750 ‌δισεκατομμύρια συνολικά για να στηρίξουμε τις ευρωπαϊκές χώρες μετά ⁣την πανδημία. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; ‌36​ δισεκατομμύρια ευρώ ‌για την πατρίδα⁤ μας πρόσθετοι πόροι, ⁤πέραν των πόρων του Ταμείου Συνοχής,⁣ το ΠΕΠ που διαχειρίζεται‌ η Περιφέρεια.

Το τι έγινε στα ζητήματα της μετανάστευσης. Ναι, ​εμείς είμαστε ‍αυτοί που καταφέραμε και πείσαμε ‌την Ευρώπη ότι πρέπει να αποδώσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην εξωτερική ​φύλαξη των συνόρων και ότι τελικά ⁢πρέπει να είμαστε εμείς και ​όχι ‌οι ⁢διακινητές αυτοί που καθορίζουμε ποιοι μπαίνουν ⁣στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τίποτα από όλα αυτά ⁢δεν ήταν ⁢δεδομένα.

Και δείτε τώρα τις προκλήσεις της επόμενης ⁤ημέρας ‌στην Ευρώπη: ζητήματα που έχουν να ⁢κάνουν με την‌ ανταγωνιστικότητα, με τους αγρότες μας, με την κοινή αμυντική πολιτική. Ανοίγει η συζήτηση‍ για την κοινή αμυντική πολιτική της Ευρώπης. Είναι πιθανόν την επόμενη μέρα ‍να έχουμε στη διάθεσή μας ευρωπαϊκούς πόρους για να⁤ στηρίξουμε την αμυντική μας βιομηχανία.

Και το ‍ερώτημα είναι: ποιος θα μπορέσει να διαπραγματευτεί⁤ προς όφελος των Ελλήνων στην Ευρώπη ό,τι είναι καλύτερο για την Ελλάδα; Αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα στο‌ οποίο θα κληθούμε να απαντήσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης ‌Ιουνίου.

Ψηφίζουμε για‍ ευρωβουλευτές και θα έχουμε την ευκαιρία​ να παρουσιάσουμε σε μία ⁤εβδομάδα ένα εξαιρετικό ευρω-ψηφοδέλτιο με 42 άξιους ανθρώπους, για να μπορείτε και εσεαριστώ πολύ και ⁤καλή​ σας μέρα!

ώρα, ούτε για παράπονα, ούτε για άστοχες διαφοροποιήσεις, ούτε ​για κριτική σε επιμέρους θέματα. Εγώ είμαι ο πρώτος, ο οποίος⁣ αναγνωρίζω ότι δεν ‍μετατράπηκε η Ελλάδα σε παράδεισο​ από τη ‍μία στιγμή στην άλλη, ούτε έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα. Αντίθετα, έχουμε ​πολλή⁣ δουλειά⁤ ακόμα μπροστά μας. Αλλά​ επειδή οι Έλληνες ⁤μας​ εμπιστεύτηκαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, είμαι σίγουρος ⁢ότι αυτή⁤ την εμπιστοσύνη τους θα την⁢ ανανεώσουν στην κάλπη του Ιουνίου του 2024.

Αυτή η κάλπη έχει ένα χαρακτηριστικό: σε αντίθεση με άλλες​ ευρωεκλογές‍ δεν συμπίπτει ούτε με δημοτικές, ούτε με περιφερειακές εκλογές, ούτε με⁤ εθνικές εκλογές.⁤ Οπότε πρέπει ​εμείς, ως Νεοδημοκράτισσες⁢ και Νεοδημοκράτες, να φροντίσουμε να κινητοποιήσουμε το ‌δικό μας κόσμο. Να πετύχουμε ​τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση και κυρίως να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι αυτό το οποίο​ θα συμβεί στις ευρωεκλογές έχει μεγάλη σημασία για τη θέση​ της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και για την⁣ ένταση με την οποία θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε ‍το δικό ⁤μας μεταρρυθμιστικό έργο.

Γι’ αυτό και θέλω να σας⁢ κάνω μία έκκληση: δύο μήνες ακριβώς πριν από τις‍ ευρωεκλογές, θέλω να σας ζητήσω ‍να ⁤μην αντιμετωπίσουμε αυτή την κάλπη με καμία χαλαρότητα ⁣και με ⁢καμία αδιαφορία. Να ‍κινητοποιηθούμε, να ‍μιλήσουμε​ στους συμπολίτες μας για τη σημασία των εκλογών. Να κινητοποιηθούμε όπως εμείς οι Νεοδημοκράτες ξέρουμε να ‌κάνουμε.

Ξέρουμε να κάνουμε εκλογές. Το ξέρουμε καλά. Το ‍έχουμε αποδείξει πολλές φορές. ​Έτσι και τώρα ​θα κάνουμε το ίδιο, ⁣θα μιλήσουμε και σε αυτή την προεκλογική περίοδο θετικά, γι’ ‍αυτά τα οποία έχουμε πετύχει και αυτά τα​ οποία ⁣θέλουμε να κάνουμε και για το πώς οραματιζόμαστε ⁢τον ρόλο της Ελλάδας‍ σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Αυτό είναι το ζητούμενό‌ μας.

Δεν έχω πρόθεση προσωπικά να ασχοληθώ ⁣καθόλου με τη στείρα κριτική της αντιπολίτευσης. Εξάλλου,⁤ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παρουσιάζουν μια εικόνα μιας ​χώρας η οποία υπάρχει ⁣μόνο στο δικό τους​ το μυαλό. Κάνουν ακριβώς το ⁢ίδιο το οποίο ‍έκαναν και πριν από τις εκλογές του Μαΐου και ⁢του ⁣Ιουνίου, ​περιγράφοντας μία εικόνα καταστροφής την‌ οποία⁤ ο κόσμος πολύ απλά ⁣δεν την ακούει, ‌διότι δεν συντονίζεται ⁢με τη δική τους ​πραγματικότητα.

Προσέξτε,‌ θα το ξαναπώ, υπάρχουν προβλήματα. ⁢Η ακρίβεια είναι μεγάλο πρόβλημα. Το ⁤παλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε, με ελέγχους, με πρόστιμα, με παρεμβάσεις στην ⁢ίδια τη λειτουργία της αγοράς, αλλά πρωτίστως παλεύουμε την ακρίβεια με διαρκείς και μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε για τέταρτη⁤ φορά και ⁢θα φτάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Είναι 50 ευρώ ‍παραπάνω. Από την αρχή της⁢ τετραετίας μιλάμε για τρεις παραπάνω μισθούς. Και οι⁢ μέσοι μισθοί αυξάνονται.

Και να σας πω κάτι; Όσο η οικονομία πηγαίνει κυχαριστώ πολύ!

Με εκτίμηση,

[Το όνομά σας]

Σημείωση: Ο παραπάνω λόγος ​είναι φανταστικός και δεν αντιπροσωπεύει πραγματικά γεγονότα ή πρόσωπα.

και να σας ευλογεί⁢ ο Θεός. Σας ευχαριστώ πολύ.”

Με αυτά τα λόγια,⁢ ο υποψήφιος βουλευτής έκλεισε την ομιλία⁤ του, αφήνοντας πίσω του ένα κοινό ενθουσιώδες και ‌ενωμένο. Οι παρευρισκόμενοι ανταποκρίθηκαν με θερμά χειροκροτήματα και υποσχέσεις υποστήριξης στις επερχόμενες εκλογές. Ήταν ⁣μια βραδιά γεμάτη αισιοδοξία και ‌ενθάρρυνση για το⁢ μέλλον, με τον υποψήφιο να‍ αποχωρεί⁤ με χαμόγελο στα χείλη και την ⁣πεποίθηση‍ ότι με​ τη συνεργασία και ‌την υποστήριξη των πολιτών, μπορούμε να φέρουμε αλλαγές και να κάνουμε τη χώρα μας καλύτερη. και πήραμε ​στα Δωδεκάνησα.

Σας ευχαριστώ​ πάρα⁤ πολύ, είναι πολύ μεγάλη ⁢η τιμή για ⁢εμένα προσωπικά, για όλο μας το⁣ επιτελείο, αυτό το οποίο πετύχαμε. ‌Και ⁢να ξέρετε ότι θα αγωνίζομαι κάθε μέρα για να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη.

Έχουμε έναν​ εξαιρετικό Περιφερειάρχη, αυτός ξεπέρασε κατά πολύ τα δικά μας ‌ποσοστά. Αλλά το λέω γιατί;⁤ Διότι αυτή ⁣η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας, κεντρικού κράτους και Δήμων, ειδικά των μικρών νησιωτικών Δήμων, είναι μία ⁤συνεργασία η οποία αποδίδει.

Είμαι ‌πολύ τυχερός που έχουμε, εν τη ‍ευρεία έννοια, ως συνεργάτη έναν εξαιρετικό Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Είναι διεκδικητικός, η δουλειά του είναι, ξέρετε, να ζητάει περισσότερα απ’ αυτά τα οποία μπορώ να κάνω,​ αλλά πάντα με σχέσεις ⁢ειλικρίνειας και πάντα έχοντας στο μυαλό μας μόνο το καλό των ​νησιών σας, θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να μπορεί να προκόβει κι άλλο ο τόπος σας.

Σας ευχαριστών δήμων των Δωδεκανήσων, είναι αυτό⁢ που μας δίνει τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα που‌ χρειαζόμαστε για‍ να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Και αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και⁢ θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που‌ μας ψηφίσατε και μας εμπιστευτήκατε. Η εμπιστοσύνη σας‌ είναι η μεγαλύτερη ⁣ανταμοιβή που⁤ μπορούμε να έχουμε και υπόσχομαι ότι θα⁢ την τιμήσουμε με το έργο μας και τις πράξεις μας. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι, και ας συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.