Home » today » World » Μητσοτάκης για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: «Βάλαμε τέλος σε έναν αναχρονισμό» – 2024-03-12 04:45:17

Μητσοτάκης για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: «Βάλαμε τέλος σε έναν αναχρονισμό» – 2024-03-12 04:45:17

Στο καθιερωμένο κυριακάτικο ⁤μήνυμά‌ του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ‍αναφέρθηκε σε​ πολλά θέματα.​ Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, η ακρίβεια, το σχέδιο για τη Θεσσαλία,‌ τα απογευματινά χειρουργεία και τα⁤ Όσκαρ ​αποτέλεσαν ορισμένα από αυτά.

Το μήνυμα του ⁣Κυριάκου Μητσοτάκη

«Καλημέρα ⁣σε όλες και όλους! Σήμερα, η ⁤πρώτη και σημαντικότερη είδηση της κυριακάτικης‍ ανασκόπησης δεν μπορεί να είναι άλλη από την περαιτέρω αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου⁣ και⁢ τη θεσμοθέτηση της ίδρυσης παραρτημάτων μη κρατικών-μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και στη ⁢χώρα μας, την τελευταία στο δυτικό κόσμο που θεωρούσε‌ τη ‌γνώση κρατικό μονοπώλιο.

Πολλές φορές έχω μιλήσει ⁤για τα «επαναστατικά αυτονόητα»⁢ που έχει ⁤ανάγκη ⁣η Ελλάδα. Αυτονόητα που πρέπει να‍ γίνουν ώστε η χώρα μας να γίνει πιο ελεύθερη και πιο ευρωπαϊκή, για να συγκλίνουμε περισσότερο με τον ευρωπαϊκό πυρήνα σε⁤ όλους ‌τους τομείς, ώστε οι πολίτες να ⁢έχουν περισσότερες επιλογές, αντίστοιχες⁣ με ⁤τις επιλογές και τα​ δικαιώματα που έχουν οι ευρωπαίοι πολίτες. Ένα μεγάλο -ιστορικό- βήμα προς αυτήν τη κατεύθυνση ⁤είναι οι ρυθμίσεις​ που ψηφίστηκαν την Παρασκευή από τη Βουλή, βάζοντας τέλος‌ σε έναν αναχρονισμό που η ίδια η⁣ ζωή είχε ξεπεράσει.

Όταν «αλλάζουν όλα εδώ κάτω⁤ με ορμή»⁣ για να δανειστώ ​ένα παλιό στίχο⁤ του Διονύση Σαββόπουλου, όταν η εκπαιδευτική πραγματικότητα και η οικονομία της γνώσης παγκοσμίως μεταβάλλεται ραγδαία, δεν μπορούμε ως ⁣χώρα και ως κοινωνία να μένουμε ακίνητοι. Νομίζω αναλύθηκε εκτενώς το πλαίσιο ⁤της εμβληματικής αυτής μεταρρύθμισης εντός και εκτός⁢ Βουλής και είναι λυπηρό που οι πολιτικές‍ δυνάμεις -είτε για να φανεί ότι ‌κάνουν αντιπολίτευση είτε ⁣για λόγους ιδεοληψίας- έκλεισαν‍ τα αυτιά και τα μάτια τους σ’ αυτό που ζητάει η ⁢συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Ας⁣ είναι. Εμείς θα ‍συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά και να παίρνοψηρεσίες για την ταινία “Αγαπημένος”. Είναι μια μεγάλη ‍τιμή για την ελληνική⁢ κινηματογραφία ‌και αποτελεί αναγνώριση του ταλέντου και της δουλειάς που γίνεται στη χώρα μας. Ελπίζω να συνεχίσουμε να βλέπουμε τέτοιες επιτυχίες και στο μέλλον.

Αυτά​ ήταν μερικά από τα θέματα που με απασχόλησαν αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω να σας‌ ενδιέφεραν και‌ να τα⁤ συζητήσουμε⁣ στα σχόλια. Περιμένω τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας. Εύχομαι να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και να περάσετε καλά. Ευχαριστώ που⁣ με διαβάσατε ⁤και σας εύχομαι‍ καλή συνέχεια. Τα λέμε σύντομα!

, αλλά και η Αλεξάνδρα Δαδδάρι με την υποψηφιότητά της για ‌το⁢ ντοκιμαντέρ της “Αγάπη”. Ας ελπίσουμε ότι θα‌ φέρουν‍ το χρυσό αγαλματίδιο ⁤στην Ελλάδα και θα κάνουν υπερήφανους τους συμπατριώτες τους.

εντυπωσιασμένος.

«Ελκυστικότερο μέλλον για ⁤τους νέους​ ανθρώπους»

Το αντικείμενο της εταιρίας την κατέστησε μια από τις ηγέτιδες στον κόσμο επιχειρήσεις στην ανάπτυξη λογισμικού προσομοίωσης και ανάλυσης για αυτοκινητοβιομηχανίες ​και αεριωθούμενους κινητήρες. Δεν είναι⁣ το μόνο ελληνικό success story.Η χώρα μας έχει κάνει πολύ σημαντικά ‍βήματα​ στην προσέλκυση πολυεθνικών‍ κολοσσών, ⁤ως κέντρο έρευνας και ​εξωστρέφειας. ​Αυτό σημαίνει καινούργιες ευκαιρίες, καλύτερες ⁣αμοιβές κι ελκυστικότερο μέλλον για‍ τους νέους ανθρώπους. Γι’ αυτό και συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των πολύτιμων ελληνικών μυαλών και‍ χεριών που επαναπατρίζονται.

Σύμφωνα με στοιχεία της ⁤Eurostat -όπως άκουσα προ ημερών να λέει ο υπουργός Οικονομικών- έχουν επιστρέψει στη Ελλάδα περίπου​ 350.000 από τους 600.000 Έλληνες και Ελληνίδες που‌ έφυγαν ⁤στο εξωτερικό την περίοδο‍ 2010-2021. Αυτή η εξέλιξη μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία, αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε ‌να προσελκύσουμε όσους περισσότερους ​γίνεται από τις 250.000 που δεν έχουν ακόμη επιστρέψει.

Ας έρθω τώρα⁤ στα ⁤υπόλοιπα θέματα της ⁢εβδομαδιαίας ανασκόπησης και θα ξεκινήσω από το ⁢Master ⁣Plan για την ανάταξη και την αντιπλημμυρική θωράκιση ‌της⁢ Θεσσαλίας ​που⁤ εκπόνησε⁤ και μας παρουσίασε η ολλανδική⁤ εταιρεία ​HVA, με τεχνογνωσία και διεθνή εμπειρία⁢ 100 ετών από παρεμβάσεις‌ σε μεγάλης έκτασης καταστροφές. Για να σας δώσω μια ιδέα, το σχέδιο‌ περιλαμβάνει τις κατευθυντήριες ‍γραμμές πάνω στις οποίες θα πρέπει να οργανωθούν ⁢οι υποδομές, το αρδευτικό -από τα μείζονα προβλήματα της περιοχής, η προστασία⁢ πόλεων και κοινοτήτων από ⁣έντονα ‌πλημμυρικά φαινόμενα, τα συστήματα επεξεργασίας των μετεωρολογικών δεδομένων και έγκαιρης προειδοποίησης, τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων.

«Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για την Θεσσαλία»

Οι προτάσεις συνοδεύονται από χρονοδιαγράμματα και κοστολόγηση. Το σχέδιο που παραδποϨούς υποψηφιότητες για την ⁣ταινία του “The Favourite”. Είναι μια μεγάλη⁤ τιμή⁤ για τον ελληνικό⁣ κινηματογράφο και αποτελεί αναγνώριση του ταλέντου και της​ δουλειάς που γίνεται ‍στην Ελλάδα. Ελπίζω να δούμε και άλλους Έλληνες δημιουργούς στο μέλλον σε τέτοιες διακρίσεις.

Αυτά ⁢ήταν μερικά από τα⁤ θέματα​ που με απασχόλησαν αυτή την εβδομάδα. Ελπίζω να σας ενδιέφεραν και να τα συζητήσουμε στα σχόλια. Περιμένω τις‍ απόψεις και τις παρατηρήσεις σας!ταινία “The Favourite”. Είναι‌ μια μεγάλη τιμή για ​τον ελληνικό κινηματογράφο και αποτελεί αναγνώριση του ταλέντου και της δουλειάς που γίνεται στην Ελλάδα. Ελπίζω να δούμε και άλλους ⁤Έλληνες καλλιτέχνες να ξεχωρίζουν στο διεθνές στερέωμα.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη‍ για να γράψει ένα άρθρο ή ένα‍ κείμενο. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία περιεχομένου, αλλά πάντα απαιτείται η ανθρώπινη επιμέλεια και επαλήθευση​ για την ποιότητα και την ακρίβεια του κειμένου.σείς ⁢και την ελπίδα για το ⁤χρυσό ⁣αγαλματίδιο για την ταινία ‍του “Αγαπημένος”. Επίσης, η Κάτια Λάμπρου είναι υποψήφια για​ το καλύτερο μακιγιάζ και χτένισμα για την ταινία “Έρεβος”. Είναι μεγάλη τιμή για την ελληνική κινηματογραφία και ελπίζουμε σε επιτυχία για τους δύο μας‌ αντιπροσώπους. ‌Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους και καλή απολαυστική βραδιά σε όλους εμάς που θα παρακολουθήσουμε ⁣την τελετή!σείς ⁢και την ελπίδα για μια νέα⁣ διάκριση με την ταινία “Αγαπημένος”. Επίσης, η ‍Κάια Σκορδάλος είναι υποψήφια για το ντοκιμαντέρ “Το Σύννεφο της Αριστεράς”. Είναι ⁣μια‌ υπέροχη⁤ ευκαιρία να αναδείξουμε το ταλέντο και τη δημιουργικότητα των Έλληνων⁣ καλλιτεχνών και να είμαστε υπερήφανοι για τις επιτυχίες τους στο διεθνές στερέωμα.

Αυτά ήταν μερικά από τα θέματα που με απασχόλησαν αυτή την‌ εβδομάδα. Ελπίζω να σας ενδιέφεραν και να σας‌ έδωσαν τροφή για σκέψη. Σας εύχομαι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και να περάσετε όμορφα με ⁤τους αγαπημένους σας. Ευχαριστώ πολύ⁢ για τον χρόνο σας και ⁣την προσοχή⁢ σας.‍ Καλή συνέχεια!

ν.

«Το 70 έως⁣ 85% μιας παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο»

Πρόσφατη μεγάλη προσφορά, από το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, η κατασκευή του πρώτου Πανεπιστημιακού Κέντρου Καρκίνου στην​ Αθήνα, 1.200 ‌τ.μ., στο «Αττικόν». Τους ευχαριστούμε. Το⁤ Κέντρο αναμένεται να παραδοθεί μέσα στον Απρίλιο‌ και υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο.

Τώρα, την περασμένη Κυριακή, δεν ⁤σας έγραψα για τον ⁢νέο νόμο⁤ του Υπουργείου Οικονομικών για τις⁢ παραλίες, ⁤διότι είχαμε πολλά να πούμε -και δεν χωράνε πάντα όλα, όσο μεγάλη κι⁢ αν είναι η ανασκόπηση! Όμως γράφτηκαν και ακούστηκαν διάφορες ανακρίβειες, ακόμη και για δήθεν μπάζωμα παραλιών. Γι’ αυτό και θα σας πω τι κάνει και ​τι ΔΕΝ κάνει το συγκεκριμένο νομοθέτημα.

Από φέτος το καλοκαίρι διασφαλίζουμε ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες για ⁤όλους τους πολίτες.‍ Σε καμία παραλία δεν θα επιτρέπεται η‍ παραχώρηση άνω του 50% της έκτασής της. Άρα το άλλο μισό‌ πρέπει να είναι ελεύθερο και στο υπό παραχώρηση τμήμα τα ομπρελοκαθίσματα μπορούν ‍να καταλαμβάνουν από 30 έως 60%. ⁣Συνολικά δηλαδή το 70 έως 85% μιας παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο.

Προβλέπεται η χρήση των νέων τεχνολογιών τόσο για τις δημοπρασίες όσο και για τους ελέγχους, αυστηρότερα πρόστιμα και ποινές ‌για όσους καταπατούν τον δημόσιο χώρο⁤ του αιγιαλού και της παραλίας. Ρητά ορίζεται ότι τα ομπρελοκαθίσματα ⁢πρέπει να ​απέχουν τουλάχιστον 4⁣ μέτρα από τη θάλασσα ⁣και για πρώτη φορά δημιουργούμε τις «απάτητες παραλίες», δηλαδή παραλίες ιδιαίτερης​ περιβαλλοντικής αξίας τις οποίες προστατεύουμε ​και απαγορεύουμε κάθε οικονομική εκμετάλλευση.

Ο νόμος δεν⁣ ρυθμίζει τη δόμηση, δεν επιτρέπει τη δόμηση από την ακτογραμμή -από εκεί που ​σκάει το κύμα δηλαδή-​ όπως ⁣κάποιες περιβαλλοντικές οργανώσεις ψευδώς ισχυρίστηκαν, δεν πειράζει καμία από τις ισχύουσες διατάξεις για τους όρους δόμησης και οι οποίεςτην ταινία “The Favourite”, αλλά και ο Αλέξης Αλεξίου με​ την υποψηφιότητα για το ντοκιμαντέρ “The ⁣Cavern ⁤Club: The Beat Goes On”. Ας ελπίσουμε ότι θα φέρουν το χρυσό αγαλματίδιο στην Ελλάδα και θα κάνουν⁣ υπερήφανους τους συμπατριώτες τους. Και με αυτό το σκέλος ολοκληρώνω την επιστολή μου, ευχόμενος σε όλους μας μια δημιουργική και επιτυχημένη εβδομάδα. Με εκτίμηση, [Το όνομά σας]τιο ενδιαφέρον που συγκέντρωσε, αλλά κυρίως για την τιμή διάθεσης των μετοχών σε‌ επίπεδα υψηλότερα⁢ πριν από την έναρξη της διαδικασίας! Εξέλιξη εξαιρετικά σπάνια παγκοσμίως γιατί συνήθως υπάρχει⁣ έκπτωση υπέρ των αγοραστών.

Θυμίζω την πολύ δύσκολη θέση στην⁤ οποία βρισκόταν η Τράπεζα Πειραιώς το 2019 και πού έφτασε σήμερα. Υπογραμμίζεται έτσι η ορθότητα των επιλογών της κυβέρνησης για την ανάταξη του⁢ τραπεζικού συστήματος που πλέον ‌έχει ⁤σχεδόν ολοκληρωθεί, όχι μόνο για τον τρόπο και τον χρόνο που προχώρησε η αποεπένδυση του Δημοσίου -αξίζει ένα⁢ μπράβο και στη διοίκηση ​του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας- αλλά και γενικότερα στο ίδιο ‍το τραπεζικό σύστημα που γυρίζει σελίδα.

«Λάνθιμος ⁤και Πέιν σηκώνουν την Ελλάδα⁣ ψηλά με το έργο τους»

Τώρα‍ που έχουμε ξανά⁢ ισχυρές‌ τράπεζες πρέπει να ⁤ενταθεί ακόμη περισσότερο ο εποπτικός ρόλος της Πολιτείας και της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες⁣ για περισσότερο⁤ ανταγωνισμό,⁢ χαμηλότερες ​προμήθειες, πιο γρήγορη πιστωτική⁣ επέκταση σε ορισμένες κατηγορίες​ δανειοληπτών, εκσυγχρονισμό των συστημάτων, βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών, αλλά και ολοκλήρωση της⁣ ευρωπαϊκής τραπεζικής ενοποίησης. Υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Κλείνω με⁤ την αποψινή μεγάλη βραδιά της απονομής των Όσκαρ⁤ που -σινεφίλ και μη- γνωρίζετε ότι έχουν και ελληνικό χρώμα. Πρώτα πρώτα είναι​ ο Γιώργος Λάνθιμος με τις 11 υποψηφιότητες για την ταινία του​ Poor Things. Πέντε Όσκαρ διεκδικεί ‌και ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν για την ταινία του The Holdovers. Για εμάς είναι ήδη νικητές, όποιο κι αν είναι​ το αποτέλεσμα. Σηκώνουν την Ελλάδα ‌ψηλά με ⁤το έργο τους. ⁤Οι ⁣ευχές μας τους συνοδεύουν ‌για να κερδίσουν ⁣όσα περισσότερα βραβεία γίνεται γιατί ⁢έκαναν πραγματικά σπουδαία δουλειά. Καλή Κυριακή σε όλες και όλους!»

#Μητσοτάκης #για #ιδιωτικά ‍#Πανεπιστήμια #Βάλαμε #τέλος #σε #έναν #αναχρονισμό

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.