Home » today » World » Μητσοτάκης – ΑΕΙ: «Οχι» σε δήθεν πάρτι που γίνονται γιορτές βίας – 2024-03-29 21:12:24

Μητσοτάκης – ΑΕΙ: «Οχι» σε δήθεν πάρτι που γίνονται γιορτές βίας – 2024-03-29 21:12:24

Οι ωκεανοί μας αποτελούν έναν πολύτιμο θησαυρό⁢ που πρέπει να προστατεύσουμε⁣ με​ κάθε τρόπο. Η απώλεια μοναδικής βιοποικιλότητας αποτελεί μια απειλή για το περιβάλλον και την ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι καθήκον μας να δράσουμε τώρα, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Η Ελλάδα, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του «Our Ocean Conference 2024», δείχνει τον δρόμο προς την⁣ προστασία των θαλασσών και των ‌ωκεανών. Η απαγόρευση της αλιείας σε μέρος​ των θαλασσών, η επέκταση των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών και η δέσμευση‌ κεφαλαίων για τη μετάβαση σε βιώσιμες ενεργειακές πηγές αποτελούν ‍σημαντικά βήματα προς την ⁣αειφόρο ανάπτυξη.

Πέρα από τις πολιτικές⁤ δεσμεύσεις, όμως, η προστασία των ωκεανών απαιτεί τη συμμετοχή και τη συνειδητοποίηση κάθε ατόμου. Κάθε πράξη που συμβάλλει στη ‍μείωση της ρύπανσης, στην προστασία των θαλάσσιων ειδών και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας έχει σημαντική σημασία.

Είναι καιρός ⁣να ‌αναλάβουμε δράση και να ⁤αλλάξουμε τον ⁤τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον μας. Μόνο με συνεργασία και αλληλεγγύη μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους⁣ εμάς και τις μελλοντικές γενιές. Ας ⁣αφήσουμε πίσω μας την παρελθοντική αδιαφορία και ας κινηθούμε​ προς ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη⁣ μας.ό τις‌ ορυκτές καυσίμους και την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών στην ανανεώσιμη ενέργεια και ⁤τη διαχείριση των απορριμμάτων. Με αυτές ​τις δεσμεύσεις, η Ελλάδα επιδιώκει να‍ δώσει το παράδειγμα και‌ να ενθαρρύνει και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το δρόμο της βιώσιμης ‌ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.⁤ Είναι καιρός να δράσουμε αποφασιστικά για ⁤τη διατήρηση των ωκεανών και της βιοποικιλότητας, προτού είναι πολύ αργά.ιβασμού έχουν ωφεληθεί 14.322 συμπολίτες μας με επιτυχείς ρυθμίσεις⁢ οφειλών οι οποίες αντιστοιχούν σε 5,17 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών. Με την πολιτική αυτή, που είναι ⁢βαθιά κοινωνική, δίνουμε‌ λύση σε ένα μεγάλο‍ πρόβλημα που κρατάει ομήρους ‌εδώ και ⁤πολλά χρόνια⁤ χιλιάδες συμπολίτες μας, παρέχοντάς​ τους μια ‍πραγματική δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν ξανά τη⁢ ζωή τους με λιγότερα βάρη.

Κίνητρα σε συνταξιούχους για επιστροφή στην ‌εργασία

Δείχνει ‌να πετυχαίνει και μια άλλη σημαντική μεταρρύθμισή μας, η παροχή κινήτρων σε συνταξιούχους για την επιστροφή τους στην εργασία και⁢ ταυτόχρονα ‌η αντιμετώπιση ​της αδήλωτης εργασίας ⁤συνταξιούχων. Πάνω ‍από ​41.000 είναι οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν από εργαζόμενους συνταξιούχους τις πρώτες 18 ημέρες ‌λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας. Ο αριθμός αυτός είναι περίπου 17% υψηλότερος⁢ σε σύγκριση με τα ⁤καταγεγραμμένα νούμερα στο τέλος‍ του ​2023, πριν καταργηθεί δηλαδή η παρακράτηση του 30% της σύνταξης.
Η επανένταξη στην‌ αγορά εργασίας και μάλιστα​ έμπειρων εργαζόμενων θα συνεισφέρει στην ‍οικονομική δραστηριότητα και στην αύξηση των εσόδων⁤ του κράτους μέσω της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης.

Με την ευκαιρία, να αναφέρω ‌τα νεότερα‍ από ‍την πορεία του πιλοτικού προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός» που έχει‌ στόχο τη βελτίωση της⁤ ποιότητας ζωής των⁤ ατόμων με αναπηρία ​και των​ οικογενειών‍ τους, την ανεξάρτητη διαβίωσή τους και την ισότιμη ⁣συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής, ‍πολιτικής, πολιτιστικής ζωής.

Ήδη οι ωφελούμενοι έφτασαν τους 544, έχουν προσληφθεί 669 προσωπικοί ‍βοηθοί, και έγιναν -από διεπιστημονικές επιτροπές- άλλες 413 αξιολογήσεις ενδιαφερομένων. Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα εφαρμόζεται⁢ μόνο στην ⁤Αθήνα, όμως εντός του 2024 ​θα επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες.⁣ Κάθε ωφελούμενος και κάθε ωφελούμενη λαμβάνει ένα συγκεκριμένο ποσό ανά μήνα και επιλέγει ο ίδιος ή ⁢η ίδια ⁢από το Μητρώο Προσωπικών Βοηθών τον/την Προσωπικό Βοηθό ή τους Προσωπικούς Βοηθούς της επιλογής του. Η χρηματοδότηση του προγράμματος για το 2023 προήλθε από το Ταμείο Ανάκαμψης‍ και Ανθεκτικότητας.

Για τις «Νταντάδες ⁤της Γειτονιάς»

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τις ⁣«Νταντάδες της Γειτονιάς», ένα καινοτόμο για ​τα⁤ ελληνικά δεδομένα πιλοτικό ‌πρόγραμμα στήριξης της οικογένειας και κυρίως της ‍εργαζόμενης γυναίκας, που έρχεται⁢ να προστεθεί στη σημαντική αύξηση των voucher που δίνουμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ειδικά‍ για τις νταντάδες της γειτονιάς έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα 2449 αιτήσεις, εγκρίθηκαν 1296 και υπογράφηκαν ​ήδη 207 συμφωνητικά.

Για το «Σπίτι Μου»

Συνεχίζω με το μεγάλο στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι Μου» που διευκολύνει νέους‍ και νέα​ ζευγάρια να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, με χαμηλό επιδοτούμενο‍ επιτόκιο που οδηγεί σε μηνιαία δόση μικρότερη ενός ενοικίου. Μέχρι⁢ στιγμής, 4.835 νέοι συμπολίτες μας έως 39 ετών έχουν εκταμιεύσει δάνεια συνολικού ύψους 467,5 εκ. ευρώ. Έως τώρα,‌ έχουν υπογραφεί 5.551 συμβάσεις ⁣ύψους 536,5 εκ. ευρώ και ⁢εγκριθεί 9.881 δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ.

Για απογευματινά χειρουργεία

Πάμε τώρα στα απογευματινά χειρουργεία. Θα ⁢έχετε ακούσει ότι ⁤τα πρώτα έγιναν την περασμένη⁢ Τρίτη ‍στη Βόρεια Ελλάδα ⁤-4 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, τα ‍άλλα ​3 στο ΑΧΕΠΑ και στα νοσοκομεία‍ Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια η Αθήνα και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός και το ΚΑΤ,⁢ ενώ άλλα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, το Γ. Γεννηματάς και το Σωτηρία, επίσης ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν απογευματινά χειρουργεία. ​Δεν είναι τα μόνα. Η συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων ‍σε όλη τη ‌χώρα έχει⁤ εκδηλώσει ενδιαφέρον​ να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση καθώς δεκάδες ασθενείς κλείνουν ραντεβού ⁢για ⁤επεμβάσεις.
Από μεσιαίων μας από τα ⁢πλαστικά μέχρι το ⁣2025. Πρέπει να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε‌ συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των θαλασσών⁢ μας και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες ‌γενιές. Η ⁢προστασία των θαλασσών μας είναι ‍υποχρέωση μας προς τον πλανήτη και τη ⁤ζωή που τον κατοικεί.ό τις ορυκτές καυσίμους και την προώθηση‍ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η προστασία των θαλασσών ‍και της⁢ βιοποικιλότητας είναι ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους προκλητικούς που αντιμετωπίζουμε σήμερα.⁢ Είναι κρίσιμο να ληφθούν άμεσα‍ μέτρα για την προστασία‍ και ανανέωση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία ​των μελλοντικών γενεών.

Στην «Our Ocean Conference 2024» θα συζητηθούν σημαντικά θέματα όπως η υπεραλίευση, ⁤η ρύπανση των θαλασσών, η⁤ υπερθέρμανση των⁤ ωκεανών και η απώλεια βιοποικιλότητας. Με τη συμμετοχή και τη δέσμευση των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων ‍και της κοινωνίας των πολιτών, μπορούμε⁣ να δώσουμε⁤ ένα ισχυρό ‍μήνυμα ότι η προστασία των θαλασσών είναι προτεραιότητα για όλους μας.ροβολές ορυκτών καυσίμων μέχρι το ⁣2030.

Η προστασία των θαλασσών μας ‍είναι ζωτικής ​σημασίας για τη διατήρηση ⁢της βιοποικιλότητας και την⁤ επιβίωση των ειδών που ζουν σε αυτό το⁤ περιβάλλον. Ελπίζουμε ότι ⁣η «Our ‍Ocean Conference 2024» θα αποτελέσει ⁣ένα σημαντικό βήμα προς ⁢την προστασία των θαλασσών και ​τη διατήρηση της μοναδικής ⁢βιοποικιλότητας που φιλοξενοώνται σε αυτές.

Είναι καθήκον μας να δράσουμε τώρα, προκειμένου ⁣να ⁣αφήσουμε έναν καθαρό και υγιή πλανήτη στις⁢ μελλοντικές γενιές. Η προστασία ​των θαλασσών μας ‌είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση ⁢και εμείς στην Ελλάδα είμαστε αποφασισμένοι να⁢ την⁢ υλοποιήσουμε. ‍Ελπίζουμε ότι⁣ και ‍οι άλλες χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και‌ θα αναλάβουν δράση για την προστασία των θαλασσών και της βιοποικιλότητας.αλιέων ⁣από την αλιεία με ‌τη χρήση βιώσιμων ‍μεθόδων.

Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τον ⁢ωκεανό και τη ​βιοποικιλότητα του. Μόνο με κοινές προσπάθειες μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο ‌μέλλον για τις επόμενες γενιές. Η Ελλάδα​ είναι πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα και ελπίζουμε ότι‍ και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν⁢ το παράδειγμά ‍μας.

Στο⁣ «Our Ocean​ Conference 2024» θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως η μόλυνση των θαλασσών, η υπεραλίευση, η αλλαγή του κλίματος και η προστασία των⁣ θαλάσσιων ειδών. Είναι κρίσιμο να ληφθούν άμεσα μέτρα για‍ τη διατήρηση⁢ της βιοποικιλότητας και την προστασία του ωκεανού, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για όλους⁢ μας. Ας ενωθούμε για⁤ να προστατεύσουμε τον πλανήτη‍ μας και τις θαλάσσιες ζωές που τον κατοικούν.ης⁤ οικονομίας μας από τη ‍χρήση πλαστικών μέχρι το 2030.

Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τον ωκεανό μας και τη βιοποικιλότητα του. Μόνο με κοινές προσπάθειες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον μας.

Στη Διάσκεψη μας‌ θα συζητήσουμε⁢ για την ανάγκη για βιώσιμες πρακτικές στην αλιεία, ‌τη μείωση της ρύπανσης από πλαστικά και ‍την προστασία των ​θαλάσσιων ειδών. Ελπίζουμε ότι αυτή η Διάσκεψη θα αποτελέσει ένα​ σημαντικό βήμα προς την προστασία του ωκεανού ‌μας‍ και⁢ τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του.ν αλιευτικών σκαφών⁣ από τη χρήση πετρελαίου και τη μετάβαση σε ⁢βιώσιμες μορφές ενέργειας.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τη δημιουργία περισσότερων θαλάσσιων ⁣προστατευόμενων περιοχών, την αειφόρο διαχείριση των θαλάσσιων πόρων και‍ την ⁢προστασία ⁣της θαλάσσιας ζωής. Μόνο με συντονισμένες⁢ προσπάθειες και συνεργασία μποροώμε να διασφαλίσουμε την αειφορία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων​ και να προστατεύσουμε τη⁤ μοναδική βιοποικιλότητα που ‌φιλοξενοϋνται ⁢σε αυτά.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στο «Our Ocean Conference 2024» και να συνεισφέρετε με τις ιδέες και τις προτάσεις σας για την προστασία των θαλασσών μας και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. ⁤Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα ⁣κοινό σκοπό, το μέλλον του πλανήτη μας και των επόμενων γενεών.ωτικών μας περιοχών από‌ τα πλαστικά. Πρέπει⁣ να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία του ​ωκεανού μας και τη διατήρηση⁣ της βιοποικιλότητας, προκειμένου‌ να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας. Η συμμετοχή και η δέσμευση ⁤όλων⁤ μας ⁣είναι απαραίτητη για την επίτευξη‍ αυτών των στόχων. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προστατεύσουμε‌ τον πλανήτη μας‌ και⁢ τα υδάτινα ⁢τους ⁢πλούτη!ς ‌από τα πλαστικά έως το 2030. Πρέπει να συνεργαστούμε ‍όλοι μαζί για να προστατεύσουμε τον⁣ ωκεανό μας και‌ να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Είναι καιρός να⁤ δράσουμε​ αποφασιστικά και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον ⁣οποίο αντιμετωπίζουμε τον ωκεανό μας. Η ώρα για δράση είναι τώρα. Ελάτε να ⁤συμμετάσχετε και εσείς στο «Our Ocean Conference 2024» και ας δώσουμε μαζί το⁢ πρώτο βήμα προς έναν​ πιο βιώσιμο⁣ και υγιή ωκεανό.λλά και χρέος προς⁣ τις μελλοντικές γενιές. ⁢Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή τη Διάσκεψη‌ έχοντας ήδη δεσμευτεί μεταξύ άλλων για απαγόρευση της αλιείας στο 10% των θαλασσών μας μέχρι το 2030, για επέκταση των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών ώστε να καλύπτουν​ το 30% των θαλασσών μας έως το 2025 και⁢ για διάθεση κεφαλαίων ⁣ύψους 2 δισ. ευρώ, για την απεξάρτηση των νησιών μας⁢ από ενεργειακές πηγές που χρησιμοποιούν διοξείδιο του άνθρακα.


#Μητσοτάκης #ΑΕΙ #Οχι #σε ‌#δήθεν #πάρτι #που #γίνονται ⁤#γιορτές #βίας

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.