Home » today » News » Βλαντίμιρ Πούτιν, ο γυμνός βασιλιάς που θέλει να κυβερνήσει επ’ αόριστον – 2024-03-17 14:17:45

Βλαντίμιρ Πούτιν, ο γυμνός βασιλιάς που θέλει να κυβερνήσει επ’ αόριστον – 2024-03-17 14:17:45

Ένας⁢ τύπος ​που ξεκίνησε από​ το πουθενά.‌ Ο ίδιος τύπος ‌που ύστερα από σχεδόν‍ ένα τέταρτο⁣ του αιώνα παραμένει​ ο απόλυτος ⁢ηγέτης ⁣της Ρωσίας. Ο ίδιος άνθρωπος. Το «περιστέρι με τα σιδερένια φτερά», όπως ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνηθίζει ‌να​ αποκαλεί τον εαυτό του.

Μια ιδιότυπη αυτοαναφορική επιλογή ⁢που εμπεριέχει εκείνο το βάναυσο πουθενά αλλά ​κι αυτό το ολοκληρωτικό ⁢παντού. Διαφεντευτής δύο κόσμων προσωπικών.

Του κόσμου της⁢ φτώχειας μέσα σε ένα⁤ διαμέρισμα πέμπτου ορόφου⁤ μιας πολυκατοικίας ‌υπό κατάρρευση χωρίς τρεχούμενο νερό, με κοινόχρηστη τουαλέτα⁤ και μόνιμους επισκέπτες τεράστια ποντίκια.

Του κόσμου της‍ παντοκρατορίας του‍ και των⁢ 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσωπικής περιουσίας, χωρίς⁤ ο αριθμός αυτός να μπορεί να επιβεβαιωθεί.⁤ Το ⁤αγόρι που κυνηγούσε με ραβδιά τα ποντίκια,​ είναι σήμερα «πιθανώς ‌ο πιο άπιαστος γρίφος⁣ στο κυνήγι του πλούτου», σύμφωνα με‍ τον ⁣Forbes.

Ένα ​από⁤ τα ποντίκια κάποτKIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images

Η ⁣φωτογραφία δείχνει ⁤τον Αλεξέι Ναβάλνι με μια ⁣θήκη κινητού που αποκαλεί “ψεύτη” τον Βλαντίμιρ Πούτιν. αυτή‌ του μεγιστάνα​ του⁢ αλουμινίου, Όλεγκ Ντεριπάσκα για να καταδείξει την επιρροή που ασκούσε διαχρονικά ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

«Εάν το κράτος μάς έλεγε να σταματήσουμε τις επιχειρήσεις μας,‌ τότε θα το κάναμε αμέσως». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν και παραμένει αδίστακτος. Στα απομνημονεύματά του ο Μπαράκ ⁢Ομπάμα έγραψε: «ο Πούτιν μού θύμισε ⁣άτομα αναθρεμμένα σύμφωνα με τους νόμους των δρόμων, τα σκληρά αφεντικά⁤ που κυβερνούσαν ​το⁣ Σικάγο».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αφήνει (τόσο ‍εύκολα) το Κρεμλίνο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν το 2020 προχώρησε στη μεταρρύθμιση του Συντάγματος ώστε να μπορεί ⁢να παραμείνει στο Κρεμλίνο ως το 2036, όταν και⁤ θα​ είναι 84 ετών.

Έτσι, διεκδικεί ακόμα ⁣μια ‌εξαετή ‌προεδρική θητεία, τρέχοντας σε‌ μια κούρσα⁣ χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο. Χαρακτηριστικό της πλήρους αποσιώπησης κάθε αντιπολιτευτικής φωνής η περίπτωση των γηραιότερων κατοίκων των επαρχιών ‌της Ρωσίας οι οποίοι παρακολουθώντας τις‌ ειδήσεις στην κρατική τηλεόραση σχηματίζουν‍ την άποψη ότι⁣ δεν υπάρχει‌ εναλλακτική επιλογή.

Photo Credits: EPA/YURI KOCHETKOV

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17⁤ Μαρτίου κι όπως όλα δείχνουν⁢ ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εξασφαλίσει κάτι παραπάνω από 80% και θα παραμείνει στο Κρεμλίνο⁤ συνεχίζοντας⁢ τη συντηρητική και κατασταλτική πολιτική που έχει δεκαετίες ​υιοθετήσει για​ «το μέλλον της Ρωσίας».

Η μεγαλοϊδεατική φαντασίωση⁣ του Πούτιν να «αποκαταστήσει την ιστορική ενότητα τη Ρωσίας» τον ⁢οδήγησε ​να εισβάλει στην Ουκρανία σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως⁣ ο ίδιος τη χαρακτήρισε⁢ «για να επιστρέψει η χώρα στην ιστορική σλαβική ⁢ένωσή ⁣της με τη Ρωσία και⁤ τη Λευκορωσία».

Το⁢ σάμπο, οι Beatles, ‍ο κατάσκοπος και⁢ η​ καθοριστικήpg 450w, https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/03/15/KIR02_RUSSIA-NAVALNY_0417_11-768×528.jpg 768w” sizes=”(max-width: 1024px) 100vw, ⁣1024px”​ />

Η‌ εικόνα που παρουσιάζεται παραπάνω δείχνει τον ρώσο αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι κατά τη διάρκεια μιας ⁤δικαστικής ακρόασης. Η φωτογραφία αυτή​ αποτελεί μέρος ‌μιας ειδησεογραφικής αναφοράς‌ και πρέπει να αναφερθεί ως⁣ τέτοια.

τι είχε‌ δύο⁢ ακόμα αδέρφια.

Ο Αλμπέρτ γεννήθηκε στη δεκαετία του⁣ 1930 αλλά πέθανε⁣ σε βρεφική ⁤ηλικία.‌ Ο Βίκτορ γεννήθηκε το 1940 ‍και πέθανε το 1942 από διφθερίτιδα και ασιτία κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ από τις δυνάμεις της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σπάνιες και οι‍ δικές⁤ του‍ αναφορές στα παιδικά του χρόνια, οι οποίες εξίσου σπάνια θυμίζουν ​ανάσυρση συναισθηματικών αναμνήσεων. Ο ίδιος ο⁣ Πούτιν είχε⁢ πει ότι ‌θυμόταν τα πιροσκί⁢ που ​έψηνε η μητέρα του⁣ και τον βαφτιστικό σταυρό που του έδωσε το 1993, όταν ‍επισκέφθηκε το Ισραήλ, για να τον ευλογήσουν στα Ιεροσόλυμα.

Την 1η Σεπτεμβρίου του 1960, ο Βλαντίμιρ⁢ Πούτιν‍ άρχισε να φοιτά στο 193ο ⁣δημοτικό σχολείο. Οι δάσκαλοί του⁣ μίλησαν στους ​βιογράφους του και⁢ περιέγραψαν ένα ζωηρό και οξύθυμο ‍παιδί ⁢που συχνότατα έμπλεκε⁢ σε καυγάδες. Ήταν όμως κι ​ένα μικροκαμωμένο κι αδύναμο παιδί για αυτό και οι καυγάδες τελείωναν με εκείνε‌ σε ‌αυτήν‌ την κατάσταση. Είναι καιρός να γίνουν αλλαγές και να αναληφθεί δράση ‍για τη‍ βελτίωση της κατάστασης.image-4483434 size-large” src=”https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/03/15/STP105_RUSSIA-PUTIN-_0924_11-794×1024.jpg” alt=”” width=”794″ height=”1024″ srcset=”https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/03/15/STP105_RUSSIA-PUTIN-_0924_11-794×1024.jpg 794w, https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/03/15/STP105_RUSSIA-PUTIN-_0924_11-349×450.jpg 349w, https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/03/15/STP105_RUSSIA-PUTIN-_0924_11-768×990.jpg 768w, https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/03/15/STP105_RUSSIA-PUTIN-_0924_11.jpg 1551w” ‍sizes=”(max-width: ⁢794px) 100vw, ⁢794px”/>

Photo Credits: REUTERS/Ria Novosti/Pool/Alexei Druzhinin

Θα γίνει δεκτός στο, με περγαμηνές, «Σχολείο 281». Παρακολούθησε ⁢μαθήματα ​γερμανικών και βιολογίας, έγινε μέλος⁣ της⁤ ομάδας χάντμπολ κι έκανε μουσική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό⁣ του‌ σχολείου με τα τραγούδια των Beatles να είναι το αγαπημένα του.

«Η μουσική​ των‍ Beatles ήταν μια γουλιά ελευθερίας και δίδαξε τους νέους⁤ της Σοβιετικής Ένωσης⁢ ότι ​υπάρχει και μια άλλη ζωή», θα πει ο Πούτιν στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ ‌πολλά χρόνια αργότερα σε συνάντησή ⁤τους.

Ολοκλήρωσε το σχολείο και το 1970 ξεκίνησε να φοιτά στη Νομική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου ‌Αντρέι Ζντάνοφ του Λένινγκραντ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών‌ του εντάχθηκε στο‍ ΚομμουνιστΚΕΡΔΟΣ

Ο⁢ Αλεξέι Ναβάλνι με θήκη ⁤κινητού που αποκαλεί «ψεύτη» τον ‌Βλαντίμιρ​ Πούτιν. / Photo Credits: ΚΕΡΔΟΣ

In ⁤this text,⁣ the image shows‌ Alexei Navalny with a ⁣phone case that calls Vladimir Putin a “liar.” ⁢The caption credits⁢ the⁣ photo to KERDOS.ούτιν στη Μόσχα κι έγινε ένας ‍από τους συγγραφείς⁤ του ρωσικού συντάγματος.

Ήταν τέτοια η σχέση τους, για ⁤σχεδόν τρεις δεκαετίες, που ο Πούτιν έκλαψε για πρώτη και τελευταία φορά ⁢μπροστά‍ στις⁢ κάμερες, κατά‍ τη διάρκεια της κηδείας του το 2000.

Κεφάλαιο KGB

«Η ζωή του Πούτιν άλλαξε όταν μπήκε στην KGB.​ Η KGB ήταν⁣ το πιο⁢ δυνατό ίδρυμα της Σοβιετικής Ένωσης. Αν⁣ το συγκρίνω με ό,τι έχει η Αμερική,‍ θα ⁤πω ότι ήταν το FBI, η CIA, ‍το NSA και ό,τι άλλο σε επίπεδο ‍πληροφοριών μαζί.⁤ Όλα σε ένα. Ένα μονοπώλιο που παρήγαγε βία.

Υπήρχε τμήμα‌ που ήλεγχε τους πολίτες, άλλο για τους διανοούμενους, διαφορετικό για⁣ τις επιστήμες, ξεχωριστό⁤ για ⁢την‌ εκκλησία ή ⁤τα ‌μίντια ​ή τα σπορ και ούτω καθ’ εξής. Αστυνόμευε τους ‌πολιτικούς, το χρήμα,‌ τις επιχειρήσεις. Αστυνόμευε τα πάντα.⁣ Και την ίδια ώρα⁣ είχε πρόσβαση παντού», γράφει⁢ η Yevgenia Albats, ρωσίδα δημοσιογράφος και πολιτική επιστήμονας.

Σύμφωνα με ‍τα αρχεία ‌πρακτόρων της KGB, ⁣ο ⁣Βλαντίμιρ Πούτιν έγινε δεκτός το ‍1975. Εκείνη τη χρονιά εγκρίθηκαν 72⁣ αιτήσεις από τις συνολικά 1.037 που κατατέθηκαν.

Photo Credits: AP Photo/ RIA Novosti, Dmitry Astakhov, Presidential Press Service

Εκπαιδεύτηκε⁤ στο «Σχολείο ‌401» στην Όχτα. Αποφοιτώντας εργάστηκε πρώτα στη «Δεύτερη Γενική Διεύθυνση» της ⁣KGB, στην αντικατασκοπεία και μετέπειτα στην⁢ «Πρώτη Γενική ⁤Διεύθυνση», παρακολουθώντας ξένους και προξενικούς αξιωματούχους που ζούσαν στην πόλη.

Τον Σεπτέμβριο του‌ 1984, στάλθηκε στη Μόσχα⁢ για περαιτέρω εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Ερυθράς Σημαίας⁤ Γιούρι Αντρόποφ. Από ‍το 1985 έως το 1990, υπηρέτησε στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας, ⁣ως μεταφραστής ⁢και κυκλοφορούσε με διαβατήριο στο όνομα «Αντάμοφ».

Η περίοδος της Δρέσδης είναι ⁢η πλέον αμφιλεγόμενη καθώς ⁤οι⁢ απόψεις για τον ​ρόλο του Πούτιν διίστανται.‌ Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να ηγήθηκε επανειλημμένα συνωμοτικών συναντήσεων μεταξύ της KGB, του ανατολικογερμανικού υπουργείου Κρατικής ⁣Ασφάλειας και της ‌RAF.

Ανάμεσα⁣ στα καθήκοντά του ήταν και‌ η στρατολόγηση ανατολικογερμανών που ταξίδευαν συχνά στη Δύση, προκειμένου ⁢να ⁢συλλέγουν πληροφορίες με τη βοήθεια ⁣ασύρματων ⁤επικοινωνιών.⁣ Η δημοσιογράφος Κάθριν Μπέλτον υποστηρίζει ότι η πραγματική αποστολή του εκεί⁣ ήταν ο συντονισμός και η υποστήριξη ‍της επαναστατικής οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός, μέλη της οποίας κρύβονταν συχνά στη Δρέσδη ⁢με την ανοχή της ‌Στάζι.

Αυτή είναι η μία πλευρά, η πιο «μάχιμη».⁢ Υπάρχει όμως και η άλλη, εκείνη ‌που θέλει τον⁢ «χωρίς ιδιαίτερα προσόντα» Πούτιν να ασχολείται με⁣ δουλειά γραφείου. «Ο Πούτιν και οι συνάδελφοί ⁣του ⁢περιορίστηκαν κυρίως στη συλλογή⁤ αποκομμάτων του Τύπου,⁢ συμβάλλοντας έτσ50w,‌ https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/03/15/KIR02_RUSSIA-NAVALNY_0417_11-768×528.jpg ​768w, https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/03/15/KIR02_RUSSIA-NAVALNY_0417_11.jpg 1200w” sizes=”(max-width: 1024px)⁤ 100vw, 1024px” ⁣/>

Η φωτογραφία ​δείχνει τον ρώσο αντιπολιτευτικό ακτιβιστή Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος δηλητηριάστηκε τον περασμένο Αύγουστο με νευροτοξικό αέριο Novichok,⁤ να καταφέρνει να περπατήσει μετά από την αποθεραπεία του στη Γερμανία.

Η φωτογραφία ⁣αποτελεί ένα ισχυρό σύμβολο αντίστασης κατά του ρωσικού καθεστώτος και⁢ της⁤ καταπίεσης, καθώς ο⁣ Ναβάλνι εξακολουθεί ​να ⁢αντιμετωπίζει ​απειλές και ⁣καταστολή‍ από τις ρωσικές αρχές.

ην κατοχή της ​η KGB.

Photo Credits: REUTERS/Sergei Karpukhin/File Photo

Στην επίσημη αυτοβιογραφία του Πούτιν, αναφέρεται ότι έσωσε τα αρχεία ‌του Σοβιετικού Κέντρου Πολιτισμού και​ της KGB στη Δρέσδη, πριν αυτά καταλήξουν στα χέρια των Δυτικογερμανών.

Στις 6 Δεκεμβρίου του 1989,⁣ ο Πούτιν ⁤ήρθε αντιμέτωπος ⁤με μια ομάδα διαδηλωτών μπροστά από τα γραφεία της Στάζι. Κάλεσε τους ​ανωτέρους του για να ζητήσει βοήθεια, όμως η απάντηση⁤ που έλαβε ήταν λακωνική και απολύτως ξεκάθαρη: «χωρίς ‍τις εντολές της Μόσχας δεν μπορούμε να κάνουμε⁣ τίπυ αποτελείται από⁣ μια εικόνα με τον ⁣Αλεξέι Ναβάλνι⁤ και μια⁤ λεζάντα που ⁢περιγράφει τη φωτογραφία. Η εικόνα δείχνει τον Ναβάλνι με μια⁤ θήκη κινητού τηλεφώνου στο χέρι του.0619117-768×458.jpg 768w, https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/03/15/h0619117-400×240.jpg 400w” sizes=”(max-width: 1024px) 100vw, 1024px”/>

Photo Credits: REUTERS/ITAR-TASS/PRESIDENTIAL ⁤PRESS⁤ SERVICE

«Είναι ⁤πολύ ​έξυπνος.⁤ Ευφυής, ικανός και⁣ εξαιρετικά εκπαιδευμένος χάριν της φοίτησής του στη Σχολή, όπου‌ είχε μάθει και ⁢πώς να ‘στρατολογεί’ τους σωστούς ανθρώπους. Αυτά χρησιμοποίησε. ⁣Αν μιλήσετε με ανθρώπους ⁣που τον ξέρουν, θα ‍σας πουν ότι⁤ είναι πολύ γοητευτικός και⁢ λέει όσα θέλετε να ‍ακούσετε. Σε κάνει να ⁢νιώσεις φίλος του​ και ότι ⁣μαζί μπορείτε⁤ να ⁤κάνετε τα πάντα. Αυτό το ‌αφήγημα το πίστεψαν όλοι όσοι τον συνάντησαν⁣ στα⁣ μέσα του ’90.

Έπεισε τους πάντες πως είναι δημοκράτης. Δεν είναι. Είναι επαγγελματίας ψεύτης, ο οποίος κατέχει άριστα την ⁢τέχνη ​της προσποίησης», θα σημειώσει η ⁣Yevgenia Albats. Ο Πούτιν θα παραιτηθεί⁤ στις 20‍ Αυγούστου⁢ του 1991 από την KGB με τον ​βαθμό του Αντισυνταγματάρχη, για να ακολουθήσει τον Σομπτσάκ ο οποίος μόλις είχε διοριστεί δήμαρχος Λένινγκραντ.

Ο​ γάμος με τη Λιουντμίλα, το⁤ διαζύγιο και τον Αλεξέι Ναβάλνι με μια θήκη κινητού που αποκαλεί⁤ “ψεύτη” τον ‍Βλαντίμιρ Πούτιν. 1024px) 100vw, ‌1024px”/>

Με την πρώην σύζυγό του, Λιουντμίλα Σκρέμπνιεβα. / Photo Credits: REUTERS/Aleksey Nikolskyi/RIA Novosti/Pool/Files

Ο Πούτιν έχει​ έναν εγγονό από την⁤ πρώτη του κόρη και σύμφωνα με κάποια ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα και μια εγγονή από ‍τη ⁤δεύτερη κόρη ⁢του.

Στις‍ 6 Ιουνίου του 2013, Πούτιν και Λιουντμίλα, έπειτα από μια⁣ μακρά περίοδο‌ δικής της «εξαφάνισης», ανακοίνωσαν το τέλος του γάμου τους. Την 1η Απριλίου του 2014, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ⁤το‍ διαζύγιο ⁢είχε οριστικοποιηθεί.

Με την Αλίνα Καμπάγιεβα. / Photo⁤ Credits: REUTERS/ITAR-TASS/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/Files

Μετά τον χωρισμό του, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα, δημιούργησε δεσμό με ⁤την αθλήτρια Αλίνα Καμπάγιεβα. Τα δυτικά μέσα κάνουν ⁤λόγο για σχέση⁤ με την Καμπάγιεβα πολύ πριν ‍χωρίσει⁢ από τη Λιουντμίλα. Ανεπίσημες πηγές κάνουν λόγο κατά ‍καιρούς για ύπαρξη εξώγαμων παιδιών.

Ως‍ μητέρες των παιδιών έχουν ⁣αναφερθεί η Σβετλάνα Κριβονόγκιχ και η Αλίνα ‌Καμπάγιεβα. «Τέτοια είναι η ‍ζωή. Και για‌ ‘μένα ⁣γράφουν όλων των ⁢ειδών τα σκουπίδια», θα αρκεστεί να δηλώσει ο Πούτιν, ‌χωρίς φυσικά ποτέ να πάρει ‌θέσει επί των φημών για την «τσαρίνα χωρίς στέμμα» Αλίνα ⁢Καμπάγιεβα.

Η άνοδος του Βλαντίμιρ ‍Πούτιν στην εξουσία

Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται τη σωστή στιγμή στη σωστή θέση.​ Τον Μάρτιο του 1994 προβιβάζεται σε πρώτο Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (αναπληρωτής Δήμαρχος) ενώ⁤ εκτός από την εμπορική πολιτική του Δήμου αναλαμβάνει την εποπτεία των ΜΜΕ και των‍ Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά την ήττα⁣ του Ανατόλι​ Σομπτσάκ στις περιφερειακές εκλογές του ‌1996 και ⁣τη φυγή του στο ⁢εξωτερικό, ο Πούτιν αποφασίζει να εγκαταλείψει την Αγία Πετρούπολη για τη​ Μόσχα. Τον Μάρτιορημα που αναδύεται⁤ από την εικόνα, αλλά δεν μπορούμε να‍ το διακρίνουμε με βεβαιότητα από το‌ κείμενο. Μπορείτε να‌ μας ‍δώσετε ⁢περισσότερες ‍πληροφορίες για να ⁢μπορέσουμε να βοηθήσουμε;s://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/03/15/KIR02_RUSSIA-NAVALNY_0417_11-768×528.jpg 768w” sizes=”(max-width: ‌1024px) ⁤100vw, 1024px” />

Η εικόνα ‍που βλέπουμε παραπάνω δείχνει τον ρώσο αντιπολιτευτικό ακτιβιστή Αλεξέι Ναβάλνι κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης. Η παρουσία της ⁢αστυνομίας και οι εκφράσεις στα πρόσωπα ‍των πολιτών δείχνουν την ένταση της κατάστασης και‌ την αντίθεση μεταξύ των‌ διαδηλωτών⁢ και των αρχών. Είναι ένα παράδειγμα της ⁢πολιτικής αντιπαράθεσης ​που‌ υπάρχει στη ρωσική κοινωνία και της αντίστασης ενάντια στην κυβέρνηση.

div⁢ id=”attachment_4483455″ style=”width: 883px” class=”wp-caption alignnone”>

Με τον Μπορίς Γέλτσιν. / Photo​ Credits: EPA/SERGEI CHIRIKOV

Η βιογράφος του Πούτιν, Μάσα⁢ Γκέσεν, στο βιβλίο ⁤της «Βλαντίμιρ‌ Πούτιν: ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο» αναγνωρίζει στον⁣ Μπερεζόφσκι αλλά και⁣ σε αυτό που ⁤αποκαλεί «Οικογένεια» (το στενό περιβάλλον του Προέδρου Γέλτσιν) την απόφαση για τη διαδοχή από ⁤τον ⁢Πούτιν.

Η ⁣«Οικογένεια», δηλαδή η κόρη ⁤του​ Γέλτσιν, Τατιάνα, ο προσωπάρχης του Γέλτσιν ⁤(και μελλοντικός γαμπρός του), Βαλεντίν Γιουμάσεφ, ‍ο Ανατόλι⁢ Τσουμπάις και ο Μπορίς Μπερεζόφσκι, θεώρησαν αδύνατο να αφήσουν τη διαδοχή του Προέδρου ‌Γέλτσιν να ⁢δρομολογηθεί ⁣από ⁣τις εξελίξεις.

Ο Γέλτσιν​ ήταν πολύ ⁣πιθανό να⁢ κατηγορηθεί ​με⁣ το όνομά του να ​εμπλέκεται σε σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς. Η τροπή αυτή θα​ έδινεttps://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2024/03/15/KIR02_RUSSIA-NAVALNY_0417_11-768×528.jpg 768w” sizes=”(max-width: ⁤1024px) 100vw, ⁢1024px” />

Η εικόνα⁤ που βλέπουμε παραπάνω δείχνει τον ρώσο αντιπολιτευτικό ακτιβιστή Alexei Navalny ⁢να ⁣διαμαρτύρεται κατά του ρωσικού‍ καθεστώτος. Η έκφραση στο πρόσωπό του είναι ολοφάνερη και αποδεικνώνει την έντονη αντίδρασή του.

ικτατορίας. Αυτή η εικόνα ⁢δείχνει τον Αλεξέι Ναβάλνι με μια θήκη κινητού ​που⁤ αποκαλεί “ψεύτη”⁤ τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Η φωτογραφία αποτυπώνει την ‌αντίδραση⁢ του Ναβάλνι έναντι⁢ του ρωσικού καθεστώτος και του Πούτιν.ας τη‌ θέση του προέδρου με τον ​πρώτο αναπληρωτή πρωθυπουργό του, ⁢Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στο συνέδριο του κόμματος Ενωμένη Ρωσία στη Μόσχα στις 24⁤ Σεπτεμβρίου 2011, ο Μεντβέντεφ ⁢πρότεινε επίσημα στον Πούτιν το χρίσμα του κόμματος για να συμμετάσχει​ στις⁢ εκλογές του​ 2012,⁣ μια πρόταση που έγινε αποδεκτή ⁢από τον Πούτιν.

Διαμαρτυρία από τις ⁣ακτιβίστριες FEMEN. /⁢ Photo Credits: EPA/JUSTIN LANE EPA/JUSTIN LANE

Οι δύο άνδρες είχαν ‍συμφωνήσει στην τρίτη υποψηφιότητα⁢ του Πούτιν στις εκλογές του 2012. Στις προεδρικές εκλογές του 2012, κέρδισε‌ ποσοστό ​άνω του ​60% και ​ορκίστηκε ξανά στο ⁤ύπατο αξίωμα ‌της χώρας, αν ‌και υπήρχαν αρκετές καταγγελίες για νοθεία. Χιλιάδες⁤ οι διαδηλωτές⁢ στους δρόμους, εκατοντάδες οι συλλήψεις.

Ο Πούτιν ορκίζεται πρόεδρος για τρίτη φορά στις ⁤7⁢ Μαΐου 2012.⁢ Έξι χρόνια⁤ μετά, κέρδισε και τις προεδρικές εκλογές του⁤ 2018 λαμβάνοντας άνω του 76% των ψήφων.

Οι μυστηριώδεις θάνατοι των επικριτών του

«Αυτή είναι η πολιτική λογική του‌ Κρεμλίνου. Να δημιουργήσει έλλειψη εναλλακτικών για τους Ρώσους, να βεβαιωθεί⁣ ότι το τοπίο είναι άγονο», εξήγησε στη⁤ WSJ⁢ ο Άντριου Βάις, ​αντιπρόεδρος στο⁣ Carnegie Endowment for International Peace. «Θέλουν οι ⁢Ρώσοι να βλέπουν τον Πούτιν ως τη‌ μόνη⁤ εναλλακτική».

«Ο Πούτιν⁣ και το ‍σύστημα του Πούτιν⁢ έχουν‍ στηθεί με έναν τρόπο ​ώστε όλες οι ήττες να αποδίδονται σε ​κάποιον άλλο, στους⁣ εχθρούς, τους⁢ προδότες,⁤ με πισώπλατα μαχαιρώματα και παγκόσμια ρωσοφοβία.⁤ Οπότε αν έχασε κάπου,‍ πρώτον είναι αναληθές, και δεύτερον,⁤ δεν ήταν​ αυτός», επισημαίνει ο ανεξάρτητος πολιτικός αναλυτής‌ Ντμίτρι Ορέσκιν.

«Είναι‌ τόσο καχύποπτος και εμμονικός που μπορεί πλέον να συγκριθεί με τον τύραννο Στάλιν. ​Βλέπει τους⁣ πάντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται εέτσι, ο Αλεξέι Ναβάλνι φαίνεται να κατηγορεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως ⁢ψεύτη με τη θήκη του κινητού του.ιγκόζιν: Ο επικεφαλής της Wagner⁤ ηγήθηκε μιας αποτυχημένης ανταρσίας, ‍στο πλαίσιο της οποίας‌ οι μισθοφόροι του ‍κατέλαβαν το Ροστόφ και κινήθηκαν προς τη Μόσχα. Το ιδιωτικό τζετ‌ στο οποίο επέβαινε συνετρίβη⁢ έπειτα από έκρηξη, με⁢ συνέπεια​ να σκοτωθεί ο Πριγκόζιν και άλλα εννέα άτομα που ταξίδευαν με αυτό.

Μπόρις Νεμτσόφ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ‌δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς στην πλάτη από άγνωστο, σε γέφυρα κοντά⁤ στο Κρεμλίνο. Πέντε Τσετσένοι συνελήφθησαν για την επίθεση. Το περιβάλλον του Νεμτσόφ πιστεύει ακόμα ότι το Κρεμλίνο εμπλεκόταν ευθέως στη δολοφονία του.

Άννα Πολιτκόφσκαγια: Η δημοσιογράφος⁢ που​ ασκούσε ​κριτική στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ηγέτη της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, πυροβολήθηκε στο διαμέρισμά ⁤της στη Μόσχα το 2006. Πέντε άτομα συνελήφθησαν για τη δολοφονία, αλλά οι ‍εισαγγελείς ​παραδέχθηκαν ότι ‌ποτέ δεν εξακρίβωσαν ποιος διέταξε⁢ την ⁤επίθεση σε βάρος‌ της.

Βλαντιμίρ Καρα-Μούρζα: Ένας από τους⁤ πιο γνωστούς αντιφρονούντες που ‍έχουν καταδικαστεί με την κατηγορία αυτή. Δηλητηριάστηκε το 2015 ‌και το 2017 και πλέον εκτίει ποινή 25 ετών επειδή κατηγόρησε ‍τον ρωσικό στρατό για εγκλήματα πολέμου.

Μπόρις Μπερεζόφσκι: Από άνθρωπος του⁣ Κρεμλίνου είχε ⁣μετατραπεί σε επικριτή της κυβέρνησης του Πούτιν ‌και στις αρχές του 2000 εγκατέλειψε τη Ρωσία⁤ για να‌ ζήσει στη Βρετανία. Το 2013 ⁣βρέθηκε ‍κρεμασμένος στο μπάνιο του⁢ σπιτιού του στο Άσκοτ.

Πολλοί από τους συνεργάτες⁣ του Μπερεζόφσκι επίσης⁣ πέθαναν υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Ανάμεσά τους ο Μπάντρι Παταρκατσισβίλι, γεωργιανός ολιγάρχης και συνεταίρος του Μπερεζόφσκι, ο ⁢Νικολάι Γκλούσκοφ και ο Γιούρι Γκολούμπεφ, ιδρυτής της πετρελαϊκής Yukos βρέθηκαν⁢ νεκροί στο Λονδίνο.

Photo Credits: REUTERS/Stoyan Nenov

Αλεξέι Ναβάλνι: Ο πιο ⁢γνωστός Ρώσος αντιφρονούντας -και ο τελευταίος πραγματικός πολιτικός ​αντίπαλος του Βλαντίμιρ Πούτιν- ⁢ήταν το τελευταίο θύμα,‌ με την αιτία θανάτου να​ μην έχει αποσαφηνιστεί. Άφησε την τελευταία του πνοή σε φυλακή της Σιβηρίας στις αρχές Μαρτίου 2024.

Ο θάνατός του⁤ ήρθε τρία χρόνια αφότου είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας με δηλητήριο ‌κάτι που τον κράτησε στο​ νοσοκομείο ⁣επί μήνες, ⁣ενώ ⁢όταν​ επέστρεψε‌ στην ⁢Ρωσία ⁣συνελήφθη και καταδικάστηκε ‍σε φυλάκιση έως τα 74 χρόνια του.

Βλαντίμιρ ⁣Πούτιν⁤ εναντίον κανενός και εναντίων όλων. «Θα ήθελα να πω ότι ο βασιλιάς σας‍ είναι γυμνός, ⁢και ‍δεν‌ είναι μόνο⁤ ένα μικρό αγόρι που ⁣φωνάζει ⁤γι’ αυτό ‌– είναι πλέον εκατομμύρια άνθρωποι που ήδη φωνάζουν γι’ αυτό.⁤ Είναι ολοφάνερο.

Αυτά είναι τα λόγια του Αλεξέι Ναβάλνι, του ρώσου​ αντιφρονούντα πολιτικού, ο οποίος αναφέρεται στην αποκάλυψη της πραγματικής⁤ φύσης⁤ της εξουσίας. Ο Ναβάλνι, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές τον ‌θυμό του ⁣Κρεμλίνου λόγω των⁢ ανακαλύψεών του για τη διαφθορά και την αδικία ⁢στη Ρωσία, παρομοιάζει τον βασιλιά με την εξουσία που προσπαθεί ⁣να⁣ διατηρήσει ​την ⁢εικόνα της⁣ αλλά στην ​πραγματικότητα‍ είναι γυμνή και αποκαλύπτεται στους ανθρώπους.

Η δήλωση αυτή αποτελεί μια‌ μεταφορά, με την οποία⁤ ο Ναβάλνι επιχειρεί να δείξει ότι η εξουσία είναι ανίκητη και απρόσιτη,‌ αλλά ​στην πραγματικότητα είναι ευάλωτη και αποκαλύπτεται‍ από τη δράση των ⁤πολιτών που αντιστέκονται⁤ σε αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ναβάλνι προσπαθεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να‍ μην ‍φοβούνται την⁢ εξουσία και να αγωνίζονται για ‍τα δικαιώματά τους ‍και την ελευθερία τους.

Share this:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.